0

Amsterdam – Als hoofdredacteur van I Love Fashion News én I Love Beauty News krijgt Esmée van Rijn per jaar honderden beautyproducten in haar handen. Al vanaf haar vijftiende werkt deze journaliste in de beautywereld, dus ondervroegen wij haar naar haar favoriete producten en tips!

Voordat ik iets koop, ruik ik er aan. Beautyproducten moeten lekker ruiken!

Heb je een favoriet make-up merk?

“Heel afgezaagd: MAC. Ik heb nooit miskopen van MAC, ik vind het betaalbaar en ik word altijd goed geholpen bij de MAC counters.”

Is dit je echte haarkleur en hoe houd je het zo glanzend?

“Nee ik ben een grootverbruiker van waterstofperoxide. Mijn haar is niet droog, breekbaar of dof omdat ik al-tijd alleen mijn uitgroei bijwerk. Ik verf mijn haar al zes jaar, maar verf dus nooit over geverfd haar heen. Ook gebruik ik wekelijks een haarmasker en gebruik na het wassen conditioner en Indiase haarolie voordat ik het doorkam.”

Mijn favoriete parfum

Wat is je favoriete parfum?

“Dat is Pure Grace van Philosophy. Eerst verkochten ze het alleen bij Skins in de Negen Straatjes in Amsterdam, maar tegenwoordig ook bij Ici Paris XL. Het geurtje ruikt naar fris. Naar net-uit-de-douche en verse lakens.”

Ik heb heel veel geurtjes. Vanaf mijn vijftiende tot mijn achttiende werkte ik bij Douglas en daarna ben ik meteen als journalist gaan werken. Ik werk tot nu toe alleen op redacties waar je heel veel parfum krijgt zoals je ziet!

Wat is je eerste beautyherinnering?

“Bij mijn oma mocht ik altijd mijn nagels lakken. Roze of rood. Blijer kon je me toen, en nu nog steeds, niet krijgen.”

De make-up die ik vaak gebruik ligt in een grote lade. Ik gebruik veel merken door elkaar zoals je ziet.

Lak je je nagels vaak en zo ja, heb je favoriete lakjes?

“Ik lak mijn nagels één of twee keer per week. Chanel nagellak vind ik mooi, maar de kwaliteit vind ik vreselijk. Mijn favoriete lakjes zijn van Essence en Sans Soucis.”

Hoeveel geld geef je maandelijks uit aan cosmetica?

“Niet heel veel. Ik koop alleen foundation regelmatig, omdat de foundations die ik opgestuurd krijg vaak te donker zijn. Ik heb altijd de lichtste kleur nodig, tint Spook haha! Bij Inglot of MAC geef ik wel eens geld uit aan mooie oogschaduws of highlighter, maar verder krijg ik veel.”

In mijn douche staan verschillende haarmaskertjes en shampoos. Ik gebruik nu Indiase haarverzorging van I.C.O.N. wat ik koop bij mijn kapper, de Haarchitecten in Alkmaar.

Wat is je favoriete lippenstift?

“De kleur Royalty Red van Mineralogie. De kleur is niet alleen super, maar hij is ook zo lekker zacht voor je lippen en hij blijft evengoed lang zitten.”

Heb je een all-time favoriet? Een product dat je waarschijnlijk zal gebruiken tot je 92ste?

“Ja! Ik gebruik als nachtcreme de Nivea creme uit het klassieke blauwe blik. Het heeft mij ooit van mijn puistjes afgeholpen en als ik voor het slapen een dikke laag opbreng, word ik de volgende ochtend wakker met een egale, zachte huid.”

Je wordt ‘s morgens wakker en dan?

“Dan douche ik, gebruik ik het Estée Lauder Idealist Serum en de dichtsbijzijnde dagcreme. Op dit moment is dat of MAC Complete Comfort Creme of Clinique Redness Solutions. Daarna breng ik alleen wat foundation en concealer aan en ga naar mijn werk. Als ik een afspraak heb maak ik mij achter mijn bureau op en anders blijf ik nude.”

Als ik geld aan huidverzorging uitgeef, is het aan Estée Lauder.

Wat is je grootste beautyblunder?

“Op de middelbare school had ik heel erg last van puistjes. Die liet ik ‘verdwijnen’ door er heel veel lagen concealer op te smeren. Dat wordt natuurlijk alleen maar lelijker…”

Je hebt twee minuten voor je droomprins op de stoep staat. Wat fix je sowieso even in je gezicht?

“Ik breng wat Touche Eclat van Yves Saint Laurent aan onder mijn ogen, wat Rosebud lipbalm op mijn lippen en misschien nog een vleugje blush.”

Ik heb altijd blauwe blikken van Nivea op voorraad.

Wat is je ultieme beautytip?

“Veel slaap, vaak lachen en genoeg ontspanning. Ik ga iedere maand een keer naar de Chinese massagesalon, lig iedere avond heel vroeg in bed en ik heb gelukkig vrienden waarmee ik regelmatig de slappe lach heb.”

Laat ons weten welke Bn’er of jouw favoriet uit de beautywereld èn welke vraag volgens jou niet mag ontbreken in de BEAUTY INSIDER. Mail deze naar [email protected]!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties