0

Amsterdam – Wie kent haar nou niet: Miss Lipgloss. Eigenlijk is Cynthia Schultz zo’n beetje de koningin van online beautyland! Cynthia begon op haar zestiende met bloggen over beauty en was daarmee de eerste in Nederland. Na het jaren voor de lol te hebben gedaan, schrijft ze inmiddels fulltime voor haar blog.

We interviewden Cynthia over haar favoriete beautyproducten en tips. Benieuwd? Lees snel verder!

Heb je een favoriet make-up merk?
Ik kan niet één favoriet make-up merk aanwijzen maar ik gebruik erg veel van MAC en INGLOT, dat zijn toch wel erg fijne merken waarvan ik veel in mijn collectie heb.

Enorme collectie INGLOT make-up

Wat doe je om je haren zo gezond mogelijk te laten blijven?
Ik vermijd agressieve ingrediënten zoals SLS en SLES, en ik bescherm mijn haar tegen hitte als ik mijn föhn of stijltang gebruik. Ook bescherm ik het tegen de zon met een UV-beschermer. Ik heb rood geverfd haar, en ik wil dat zo lang mogelijk mooi houden, dus ik ben er erg zuinig op.

Drie tinten rood!

Heb je een favoriet parfum?
Ja, Love by Chloé en Chanel No. 5.

Love by Chloé

En welke geur ruik je het liefst bij mannelijk schoon?
Bleu de Chanel.

Blue de Chanel

Wat is je eerste beautyherinnering?
Ik kreeg van een buurmeisje dat ging verhuizen een deel van haar make-up die ze niet meer gebruikte. Ik voelde me alsof ik in de hemel was, ik was er zo ontzettend blij mee! Ik was toen een jaar of zes, denk ik.

Hoe vaak lak je je nagels? Ben je trouw aan een bepaald merk?
Zeker vijf keer in de week. Ik gebruik het liefst Orly en Ciaté, die hebben erg mooie kleuren en de kwaliteit is geweldig! Maar ook de lakjes van Essence vind ik erg goed; ze kosten nog geen twee euro en de kleuren zijn gaaf.

Ciaté nagellak

Geef je eigenlijk nog veel geld uit aan beauty producten, aangezien je zo veel krijgt thuisgestuurd?
Ja. Zeker als ik in het buitenland ben, dan kan ik echt totaal losgaan. Ik houd het wel bij voor mijn administratie en soms is het wel een paar honderd euro per maand. Als ik iets graag wil hebben koop ik het gewoon; ik geniet graag van mijn passie voor make-up en cosmetica, en daarnaast kan ik er dan ook over schrijven voor de site. Win-win, dus!

Heb je een product dat echt je all-time favourite is, en je waarschijnlijk je hele leven zal blijven gebruiken?
Poeh… Wat een moeilijke vraag! Ik denk ik dat MAC Lip Erase wel mijn hele leven zal gebruiken, ik ben gek op nude lips en dat is echt mijn ‘handelsmerk’, mensen herkennen me daaraan. Verder blijf ik gewoon altijd bewust van wat ik op mijn lichaam en in mijn haar smeer; ik check altijd, echt altijd ingrediëntenlijsten en vermijd bepaalde ingrediënten bewust.

MAC Lip Erase

Is er een najaarstrend op beautygebied waar je helemaal hyper van wordt?
Pastelkleurig haar! Dat is echt helemaal hot, en dat vind ik zo’n geweldige trend! Mooi lichtroze of lichtoranje haar, gaaf. Ik heb zelf twee jaar geleden lichtpaars/roze haar gehad en dat zou ik wel weer willen…

Pastelkleurige hairdo's

Je wordt ‘s morgens wakker en dan…?
… Stap ik onder de douche, waar ik me was en mijn gezicht reinig. Mijn haar wassen doe ik niet altijd, dat doe ik zo’n drie keer in de week, dus meestal sla ik dat over ‘s ochtends. Dan verzorg ik mijn gezicht en dan gaat de make-up erop, daar ben ik ongeveer een kwartier mee bezig.

Wat is je beautyritueel voor je gaat slapen?
Ik gebruik producten van One Love Organics, een geweldig natuurlijk merk waar ik helemaal lyrisch over ben. Ik reinig eerst mijn ogen met een oogreiniger, daarna gebruik ik een Multi Balm (een soort koud gepresste oliën) om mijn gezicht te reinigen. Daarna gebruik ik een scrub of facewash en daarna een serum, of weer de Multi Balm, om mijn gezicht te verzorgen.

One Love Organics

Ben je wel eens een beautyblunder begaan?
Oh ja, zeker! Vroeger gebruikte ik extreem veel bronzer, en ik heb ook tijden gehad dat ik altijd een zwarte harde lijn onder mijn ogen droeg, en verder niks. Vreselijk!

Heb je een favo beautyadresje?
De Miss Lipgloss Shop! Dat is mijn eigen webshop vol heerlijke beautyproducten die ik zelf graag gebruik.

Je hebt twee minuten voordat je droomprins op de stoep staat en een blanco face. Wat fix je sowieso even?
Ik doe héél snel wat foundation onder mijn ogen (om de donkere kringen te verdoezelen), wat blush op mijn wangen en mascara op m’n wimpers. Dat moet wel lukken in twee minuten toch? En als ik tijd over heb, wat Lip Erase en lipgloss op m’n lippen.

Heb je nog een ultieme beautytip?
Wees je bewust van wat je op je huid smeert. Je hebt niet 20 verschillende producten voor je gezicht nodig, als je fijne, goede, milde producten gebruikt dan zit je goed. En, een goede basis is zó belangrijk!

www.misslipgloss.nl

(Tekst: Renée Sturme)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties