0

Amanda Rijff is Master make up artist en beauty expert. Daarnast blogt zij elke twee weken voor I Love Beauty News. Reden genoeg om deze week onze beauty vragen aan Amanda voor te leggen.

Wat is je favoriete beautymerk?
Ik heb meerdere favoriete beauty merken. Als we spreken over make-up, dan staat Laura Mercier met stip op 1. Op huidverzorgingsgebied vind ik Eve Lom fantastische producten hebben, waarvan de cleanser en het masker briljant zijn. Ook ben ik fan van de producten van Dr.Brandt, Groene, witte thee en druivenpit extracten zijn de hoofdbestanddelen.

Eve Lom cleanser

Wat is je favoriete parfum?
Ook op parfum gebied heb ik meerdere favorieten. Musc Ravageur van Frederic Malle, Escentric 02 van Escentric molecule, en Labdanum van Le Labo behoren momenteel tot mijn top 3.

Labdanum Escentric Molecules Musc Ravageur

Wat is je favoriet mascara?
Mijn favoriete mascara is de Building en Thickening van Laura Mercier, met vitamine E voor het verzorgen van de haartjes, en het stimuleren van de groei. Ook ben ik groot fan de Lash fusion XL mascara, van Fusion Beauty.

Wat is je favoriete lippenstift?
Net als de meeste vrouwen ben ik verslaafd aan lipstick, en lipgloss. Als visagist is vooral het mengen en het creëren van een eigen kleur een sport. De Lipsticks van Armani, Laura Mercier, en Bobbi Brown heb ik standaard in mijn tas.

Laura Mercier Armani Bobbi Brown By Terry lipstick

Wat is je favoriete nagellak?
O.P.I. vanwege de grote verscheidenheid aan kleuren. Essie voor de base en top coat, maar ook voor de naturel look. Rococo omdat de verpakking als een feestje op zich is. Bovendien heeft Rococo een breed assortiment aan gezellige kleuren.

Wat is je favoriete crème?
Ik ga vaak af op de gesteldheid van mijn huid. Hierdoor heb ik meerdere crèmes die tot mijn favoriet behoren. Ik heb een gecombineerde huid waardoor de behoefte tijdens de zomermaanden ligt bij het opnemen van talg, en matteren. De pores no more, en de poreless moisture van Dr.Brandt zijn geweldig. Tijdens de winter maanden wil ik natuurlijk meer hydrateren. Hiervoor gebruik ik graag de olie van Rodin Olio Lusso, en de TLC crème van Eve Lom.

TLC cream

Wat is je favoriete haar product?
De spradiance van Mizani. Het is een hoge gloss serum dat het haar polijst. Ideaal om droge haarpunten mee te verzorgen. Verkrijgbaar bij kapsalons. Ook vind ik de grooming crème van Bumble and Bumble fijn vanwege het pluisvrije effect.

Mizani and Bubmle and Bumble haircare

Wat is je vaste beautyritueel?
Iedere ochtend en avond reinig ik mijn gezicht met Eve Lom producten. Twee keer per week een masker, en èèn keer per week een scrub. Wanneer ik de tijd neem om ter ontspanning een bad te nemen, dan gaat hier standaard een scheut badolie in, en de kaarsen gaan aan. Loving right now: Natural Health Beauty award winner badolie van Jo Wood Organics!

Amka organic bathoil

Wat is je eerste beauty herinnering?
Mijn eerste beauty herinnering gaat terug naar de tijd dat ik begon te experimenteren met make up. Ik was een laatbloeier want dat was pas rond mijn 16de. Een aantal jaren later hebben mijn experimenten ervoor gezorgd dat ik een jaar Miss Roxy was, in de dagen dat over de top bijna een must was.

Wat is je grootste beautyblunder?
Bij het aanbrengen van mascara tijdens een opdracht op locatie, verliest de dame in kwestie haar lens. Een klein stress moment want zonder lens kan ze niets zien, terwijl ze op het punt stond om voor een volle zaal een lezing te geven, en haar notities moet kunnen lezen. De lens hebben we op het laatste moment kunnen vinden, want het lag op de grond. Eind goed, al goed!

Wat besteed je gemiddeld aan beautyproducten per maand?
Gemiddeld 200 – 400 euro per maand. Als beauty expert worden er voortdurend producten getest.

Welke beauty producten zijn je all time favorites?
Hydrating primer van Laura Mercier. The Sensual skin enhancer van Kevyn Aucoin en de Light – Expert van By Terry.

Hydrating primer Skin enhancer By Terry

Wat is volgens jou de beauty musthave/trend van dit moment?
Een must have van dit moment is een rode of mauve kleurige lipstick, en een Illuminating product voor de instant glow.

Armani lip Luxury

Wat is je favoriete beauty adres?
Skins Cosmetics in Nederland
Magnolia Antwerpen in Belgie
Selfridges & Space.NK in London
Corso Como in Milaan
Colette in Parijs
Bigelow Apothecaries in New York

Stel je hebt 2 minuten de tijd en moet naar een date, wat doe jij absoluut voor je de deur uit gaat?
Tanden poetsen, en mijn lippen stiften. Ook zal ik concealer aanbrengen om eventuele oneffenheden en kringen te verdoezelen. Ook breng ik een highlighter aan, omdat dit op de plekken die het licht vangt een gezonde glans geeft.

Wat is jouw beautysecret?
Dagelijks een pipet waterbooster in mijn ½ liter spa blauw. Dit komt neer op 20 koppen groene thee. Daarnaast ben ik groot fan van de producten van Eve Lom, dat gebaseerd is op een huidreiniging methode voor een stralende huid.

The first step to beautiful, healthy and radiant skin!

Volg mij ook op Twitter!

Laat ons weten welke Bn’er of jouw favoriet uit de beautywereld èn welke vraag volgens jou niet mag ontbreken in de BEAUTY INSIDER. Mail deze naar [email protected]!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties