0

Amsterdam – In de VS is mode een hele serieuze zaak. Niet voor niks is New York één van de fashion capitals van de wereld. Er is heel veel talent te vinden en het CFDA (Council of Fashion Designers of America) heeft dit jaar ook weer awards uitgereikt om ze te prijzen.

The Row, van Ashley en Mary Kate Olsen, sleepte de grootste award in de wacht voor Womenswear Designer of the Year. Daarmee verslaan ze, jawel, Marc Jacobs, en de heren van Proenza Schouler. De prijs voor Menswear Designer of the Year ging naar Billy Reid.

Reed Krakoff had de eer om met de Accessory Designer of the Year naar huis te gaan. De 2012 CFDA Swarovski Award voor opkomend talent ging naar Joseph Altuzarra voor zijn vrouwenlijn, de mannencollectie van Phillip Lim en de accessoires van Tabitha Simmons.

Tommy Hilfiger, die al heel wat jaartjes meedraait in de modewereld, kreeg een Lifetime Achievement Award. Johnny Depp zijn geweldige stijl werd geroemd door een Fashion Icon Award (die hij overigens niet zelf kwam ophalen) en het liefdespaar Garance Doré en Scott Schuman ontvingen de Media Award.

Terechte winnaars?

Dé grote winnaars Ashley en Mary Kate Olsen

www.therow.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties