0

Amsterdam – Gisteren werden voor het eerst de H&M Design Awards uitgereikt. Stine Riis is verkozen tot wereldwijde winnares door een jury die onder andere bestond uit Christopher Kane, blogger Susie Lau, creatief adviseur van H&M Margaretha van den Bosch en hoofd design van H&M Anne Sofie Johansson.

De Deense ontwerpster kreeg de mogelijkheid om haar collectie te tonen tijdens Stockholm Fashion Week. Daarnaast heeft ze maar liefst 50.000 euro gewonnen en maken vijftien van haar ontwerpen de kans om daadwerkelijk in de rekken van H&M te komen hangen.

“Stine won de award dankzij haar verfijnde collectie met een goede snit die zich kenmerkt door een scherpe belijning en het gebruik van contrasterende materialen. Het silhouet is sober en toch vloeiend en vooral haar kleurgebruik is zeer effectief”, zegt modejournaliste Hilary Alexander.

De Nederlands Anne Bosman heeft de H&M Design Award People’s Prize in de wacht gesleept en mag hierdoor een maand lang stage lopen bij Christopher Kane. Bezoekers van de website van de designaward konden vanaf 27 januari stemmen op de genomineerden.

www.stineriis.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties