0

NEW AWARD REPORT: Lingerie of kunst?  Amsterdam – Gisteren was het dan zover, in een verlate, oude, maar zeer sfeervolle fabrieksruimte in Amsterdam vond de finale van de Triumph Inspiration Award 2010 plaats. De show werd door niemand minder dan Froukje de Both gepresenteerd.

Froukje de Both presenteerde de middag

Froukje de Both presenteerde de middag

Triumph was op zoek naar het meest inspirerende lingerieontwerp van Nederlandse modestudenten. In dertig verschillende landen worden de beste ontwerpers verkozen door een vakjury en de winnaars ontmoeten elkaar in september in London, waar de uiteindelijke internationale winnaar bekend wordt gemaakt!

De jury

De jury

Door twaalf jonge en getalenteerden finalisten werden lingerie ontwerpen getoond in het teken van “Shape Sensation”. De modestudenten hebben al hun hartstocht en inspiratie in het ontwerp van een lingerieset gelegd en zijn tot bijzondere creaties gekomen.

Meriam

Meriam

Nadja

Nadja

Peet

Peet

Ook konden alle modeliefhebbers weken van te voren stemmen op hun favoriete ontwerp op de website van Cosmopolitan. Het winnende ontwerp van de Cosmopolitan publieksprijs was ‘ The Embrace’ van Katrien Baaij. Zij had haar eigen handen in een mal gegoten en verwerkt in haar lingerieset.

Simpel, maar mooi

Simpel, maar mooi

Abstract

Abstract

Lingerie of kunst?

Lingerie of kunst?

De spanning was om te snijden en de vakjury, bestaande uit Anthony Kamerling, Claudia Straatmans (hoofdredactrice Cosmopolitan), Anne Marie commandeur (trendforecaster, oprichtster stijlinstituut), Carine van de Broeck (productmanager Triumph) en de Nederlandse modeontwerpster Truus Spijkers, was laaiend enthousiast over de ontwerpen van de modestudenten dus het was een moeilijke keuze!

Wie gaat er winnen?!

Wie gaat er winnen?!

Na lang overleg hebben zij uiteindelijk unaniem gestemd op…. Peet Dullaert! De jury had gekozen voordit ontwerp vanwege de perfecte afwerking van de plooien, stofkeuze en het internationale allure van het ontwerp. Met tranen in zijn ogen van blijdschap nam hij de prijs in handen. Hij is de gelukkige die de ticket naar de internationale grand finale heeft gewonnen in London!

Het ontwerp van Peet heeft gewonnen!

Het ontwerp van Peet heeft gewonnen!

De internationale winnaar krijgt de unieke gelegenheid om samen met het Triumph Design team Hong Kong zijn/haar ontwerp aan te passen voor productie. Deze ‘limited edition’ wordt verkocht in geselecteerde Triumph stores over de hele wereld. Bovendien ontvangt de winnaar ook een geldbedrag van maar liefst €15.000.

Alle ontwerpen zijn even prachtig!

Alle ontwerpen zijn even prachtig!

Dus succes Peet en go for it in London!

www.triumph.com

(Amanda Maandag)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties