0

Amsterdam – We zijn al heel wat gewend van H&M maar nu wil het merk hun collecties nog verantwoorder maken. H&M is namelijk bezig met het groener maken van hun productie.

Het is na Zara, de grootste retailer op gebied van fashion. De mode die op de catwalk verschijnt wordt in een razendsnel tempo vertaalt naar high-street fashion. Dit doen ze dan ook niet verkeerd met het verkopen van 550 miljard kledingstukken per jaar. Om deze productie snel te laten verlopen tegen lage kosten, wordt er veel geproduceerd in derde wereld landen.

Hier willen ze verandering in brengen, door meer producten op een eerlijke manier te produceren. Het doel wat ze nu nastreven, is de grootste groene en eerlijkste retailer te worden. Ze hebben al lijnen die groen verantwoord zijn maar nu moet de hele productie daarop over gaan. Het is een grote uitdaging waarbij ze natuurlijk niet kunnen garanderen dat alle stukken gemaakt zijn onder arbeidsvriendelijke omstandigheden en geen chemicalen bevatten.

Toch voelt het wel fijner, dat onze walk-in closet uit eerlijke kleding gaat bestaan. Dan dragen wij ook een steentje bij  in het verbeteren van de wereld. Geen schuldgevoelens meer bij het kopen van een broek of jurk. Wat vinden jullie van deze ontwikkeling?

Zal de eerlijke high-street fashion er ook zo uitzien?

www.hm.com

(Tekst: Lisa Tervoort)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties