0

Amsterdam – Door ons drukke en hectische leven zeggen we het lang niet vaak genoeg tegen onszelf: wij vrouwen zijn mooi! Hartstikke mooi zelfs! En dat mogen we aan de wereld kenbaar te maken.

Dove roept alle vrouwen in Nederland op om hun vriendinnen te complimenteren met hun schoonheid om vervolgens positieve zelfwaarde te stimuleren. En daar houden we nou van, want jouw beste vriendin mag best weten hoe mooi ze eigenlijk wel niet is.

Naar aanleiding van een wereldwijde Real Beauty Onderzoek is gebleken dat slechts 1% van de Nederlandse vrouwen zichzelf mooi noemt. Veel te weinig dus als je het Dove (en ons) vraagt. Wel is het opvallend dat vrouwen zeer kritisch zijn over hun eigen schoonheid, maar dat ze wel goed zijn in het benoemen van de mooie punten van andere vrouwen. De campagne van Dove, genaamd ‘Wat ik zo mooi vind aan…Jou’, doet ons weer even beseffen dat we niet zo streng voor onszelf hoeven te zijn.

Wat vind jij mooi aan jezelf en je vriendin?

De campagne werkt heel simpel: Vriendinnen kunnen elkaar vanaf vandaag complimenteren met hun schoonheid door het doorsturen van een gepersonaliseerd online filmpje via de website. De campagne is onderdeel van het gelijknamige platform waarmee Dove de komende twee jaar positieve zelfwaarde onder vrouwen wil aanmoedigen.

Natuurlijk ging Dove zelf ook de straat op en ondervroeg Nederlandse vrouwen over schoonheid. In het filmpje wat hiervan is gemaakt, zien we hoe Nederlandse vrouwen reageren als hun gevraagd wordt naar hun eigen schoonheid en die van een vriendin. Op de redactie zijn we helemaal fan van dit positieve idee en natuurlijk zijn we zelf al bezig met onze eigen filmpjes! Jij en al je vriendinnen kunnen tot en met woensdag 31 augustus vriendinnen complimenteren en op hun schoonheid wijzen. Bovendien maak je dan kans op een professionele fotoshoot samen met een vriendin. Dove zal voor iedere keer dat filmpje wordt bekeken, hoogstpersoonlijk een Nederlandse vrouw een compliment geven over hun schoonheid. Door het filmpje te bekijken kun je dus concreet bijdragen aan het verhogen van de positieve zelfwaardering van vrouwen!

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Ga jij meedoen? Wij wel!

www.watikzomooivindaan.nl

(Anna Nikbakht Nooshin)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties