0

Amsterdam – Ymre Stiekema, de 1 meter 80 lange Groningse jongedame (nog maar 19 namelijk) is het enorm aan het maken in modellenland. Inmiddels heeft ze ons koude kikkerlandje verlaten voor het fashionable en überhippe New York.

Maar wist je ook al dat

…de show van Robert Cavalli de eerste internationale was die ze liep en ook de meeste indruk op haar maakte? “Ik weet nog wel dat ik in de kleedkamer voor de show alles aan het doorpassen was en een prachtige witte jurk zag hangen. Toen mij werd gevraagd om die tijdens de show te dragen, was dat echt een droom die uitkwam!”

Ymre staat deze maand op de cover van de eerste Nederlandse Vogue

…ze ook weleens een ‘embarrassing’ moment heeft gehad na het lopen van een modeshow. “Ik had prachtige schoenen van Prada aan, maar omdat ze te hoog waren ben ik gevallen. Gelukkig wel backstage.”

…Ymre het leven in New York helemaal geweldig vindt, maar het volgens haar een klein minpuntje heeft? “Het water is hier niet zo goed als in Nederland, waardoor mijn haar vaak slechter zit.”

…het prestigieuze merk Prada al heel lang fan is van het topmodel? In 2008 werd het ze al het gezicht van de zogeheten Linea Rossa collectie. En nu in 2012 is ze weer te zien in de zomercampagne.

Prada is fan van Ymre en vragen haar daarom ook vaak om hun campagnes te sieren

…het model Anna Wintour in levende lijve heeft ontmoet. “Ze is eigenlijk best heel aardig.”

…ze in 2007 tijdens een dagje shoppen gespot werd door modellenbureau Elite. Ze liep niets vermoedend door de Bijenkorf, werd aangesproken en zo ging het balletje rollen.

…Ymre de eerste stappen op de catwalk al op 12-jarige leeftijd zette? In 2004 stond de kleine meid in de halve finale van het European Kids Fashion Award. Toen zei ze al: “Ik wil verder in dit vak.”

…haar eerste modellencontract een waarde had van 100.000 dollar? Ymre werd tijdens de internationale finale van Elite Model Look tweede. Maar het leverde haar wel een mooi contract op!

Ymre stond met een shoot in de Duitse Vogue

…het model tijdens ‘de dag van de juf’ op de basisschool van haar broertje, zusje en nichtje een show heeft gelopen? En wel samen met zes juffen?

…Ymre al vanaf haar zevende jaar aan volleybal doet? “Ik vind het leuk en het is goed voor mijn figuur. ”

(Tekst: Martine Schut)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties