0

Amsterdam – Ze is een rock-’n-roll fashionchick met fel rode haren en een stijl die te omschrijven is als het bizar en grappig combineren van traditionele elementen. Talking about the British fashion designer miss Vivienne Westwood. In 1971 maakte deze grande dame al haar eerste modestatement door zich een wel heel aparte coupe aan te laten meten: een wit stekelkapsel. Een haarstijl die uitgroeide tot een van de iconen van de punk. Maar wist je ook al dat…

…ze een paar weekjes geleden een zogeheten capsulecollectie heeft ontworpen met jurken die geïnspireerd zijn op exemplaren die de Britse Queen Elizabeth zelf ooit heeft gedragen? Ze maakte deze collectie ter gelegenheid van het zestigjarige jubileum van de koningin.

… de designer niet alleen kleding en accessoires ontwerpt, maar ook haar creativiteit los liet op chocolade paaseieren? Zo ontwierp ze voor Fortnum & Mason. We hebben het dan niet over het simpele eitje wat je in de supermarkten vindt, maar een chocoladehuls in de vorm van een ei, met binnenin een paar bonbons. O ja, je moet wel diep in de buidel tasten. De prijzen variëren van 36 pond tot 90 pond (45 euro tot 112 euro)!

Vivienne Westwood op de cover van I-D magazine

…Pamela Anderson een muse is van miss Vivienne?

…de ontwerpster haar hart op de juiste plaats heeft zitten en maar liefst 1,17 miljoen euro heeft geïnvesteerd in een campagne om geld op te halen voor het goede doel Cool Earth (een doel dat zich inzet om de vernietiging van het regenwoud een halt toe te roepen met behulp van lokale bevolking).

…Vivienne in 1982 de eerste Britse modeontwerpster is, sinds designer Mary Quant, die een collectie in Parijs presenteert?

Samen met muse Pamela Anderson staat ze model voor haar eigen campagne

…ze zich in 2009 door camera´s liet volgen? De Franse filmmaakster Letmiya Sztalryd had de eer om een documentaire over haar te maken: Vivienne Westwood – do it yourself. Een persoonlijk portret met een kijkje in haar privéleven.

…haar zoon Ben ook een begenadigd ontwerper is? Zijn eerste mannencollectie was te zien tijdens de Londense fashionweek in 2010 en die werd erg goed ontvangen!

…miss Westwood in een interview heeft gezegd dat ze het overgrote deel van haar eigen collecties niet eens zo mooi vindt.”Het zijn slecht producten. Overbodige producten die niemand echt nodig heeft.”

De Vivienne Westwood Accessoires campagne van 2012

…ze in 1981 met haar eerste collectie, genaamd Pirate, op de markt komt? “Mode kan kunst zijn!”

…miss Westwood een hekel heeft aan vakanties?

(tekst: Martine Schut)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties