0

Amsterdam – Ze is waarschijnlijk een van de grootste anti-bontdesigners in fashionland. Maar dat kan velen niet boeien, want de Britse ontwerpster Stella McCartney heeft een klantenkring waar je ‘u’ tegen zegt: Gwyneth Paltrow, Madonna en Kate Moss dragen maar wat graag een ‘Stellaatje’!

Stella: ‘Bont dragen is het minst chique wat er op de wereld bestaat.’ Maar wist je ook al dat..

…de populaire designer de eer had om de kleding voor het Britse Olympische team te ontwerpen? Helaas kreeg ze behoorlijk wat kritiek, want de outfits zouden ‘te blauw’ zijn.’

…kleine Stella toen ze vijftien was al als stagiaire aan de slag mocht bij Christian Lacroix?

…de ontwerpster een paar jaar geleden door de vrouw van U2′s Bono, Ali Hewson, voor de rechter is gesleept? Waar ging het over: Stella kwam met het luchtje Stella Nude op de markt en dat leek veel te veel op de naam van de huidverzorgingslijn van mevrouw Bono, die Nude Skincare heette. Tja, dat lijkt natuurlijk wel op elkaar.

…er een Stella McCartney iPad app bestaat? Via de app heb je onder anderen toegang tot achter-de-schermen beeldmateriaal. Je vindt hem onder de naam Stella’s world.

…Stella ook kan acteren. Ze had een rolletje in de beroemde Britse komedie Absolutely Fabulous. ‘How can you say no to AbFab?’

 

…de designer, twee jaar na haar studie, collega Lagerfeld opvolgde als hoofd ontwerpster bij Chloé? Hier werkte ze tot 2001. Het roer werd toen overgenomen door haar rechterhand Phoebe Philo.

…ze op haar dertiende al haar eigen kleding ontwierp?

 

…Stella in 1995 afstudeerde aan de Central Saint Martins College of Art and Design  (een belangrijk opleidingsinstituut voor kunst en design aan de Southampton Row in Londen) en tijdens haar ‘examenshow’ niemand minder dan Kate Moss en Naomi Campbell wist te strikken?

…ze een onwijze fan is van Rihanna. Ze vindt haar een van de meeste getalenteerde artiesten van dit moment.

 

…de designer bijna in elke collectie wel een pareltje heeft zitten waar menig modeliefhebber van smult? Dit seizoen zijn dat de zogenaamde paisley-jurken. Deze jurken bevatten het druppelvormige motief. Nicole Kidman en Kate Hudson zijn er onlangs al in gesignaleerd.

(tekst: Martine Schut)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties