0

Amsterdam - Grijs strak staartje, leren handschoentjes, wit hooggesloten overhemd, plateauzolen en een donkere zonnebril. Dat is onmiskenbaar modekoning herr Karl Lagerfeld (78). We moeten nog heel even wachten, maar in januari lanceert hij in de luxe webshop net-a-porter het nieuwe label Karl By Karl Lagerfeld. Hoeveel weet jij eigenlijk over deze grote kleine man? Na een duik in de archieven ontdekten we de volgende bijzondere feiten. Wist je dat…

…Karl maar liefst vier talen spreekt. Namelijk Duits, Frans, Engels en Italiaans.

…Karl zijn beste ideeën altijd ‘s ochtends vroeg in zijn slaap ontstaan.

…..De de dertien jaar jongere vriend in 1989 overleed aan de gevolgen van aids en Karl sindsdien een solitair leven leidt.

Karl de fotograaf

…Karl een heel goede fotograaf is en sinds 1987 zijn eigen reclamecampganes fotografeert?

…Karl een echte boekenwurm is en het liefst er zoveel mogelijk verslindt. Als je alle boeken die hij verzameld heeft in zijn huizen in New York, Parijs, Monaco en Rome, bij elkaar optelt je op een aantal van 300.000 boeken komt.

…Karl een voorliefde heeft voor een wel heel aparte geur, namelijk die van beton.

…Karl al dertig jaar succesvol is in modeland. Maar ook tegenslagen kent. In 2004 verkocht hij zijn eigen label Lagerfeld Gallery aan Tommy Hilfiger, maar na drie jaar zag Hilfiger niets meer in de samenwerking vanwege de tegenvallende verkoopcijfers. En liet Lagerfeld vallen.

…Karl erg van bont houdt en dat ook vaak in zijn collecties te zien is. Toen het anti-bontcomité Karl in het openbaar hem daarom naar de hemel wenste, schreeuwde hij: “You eat meat and you wear leather, so shut up. I have no time for zis foolishness!” (en dat uitgesproken met zijn befaamde accent).

Karl als gasthoofdredacteur voor Metro

…Karl heel lang een klein dikkertje is geweest. Maar in 2000 zijn eigen dieet, genaamd 3D (designer, doctor, diet) ontwikkelde en daarmee 47 kilo verloor waardoor hij nu zo’n wespentaille heeft.

…Karl op 7 februari 2012 voor een dag gasthoofdredacteur is van het gratis dagblad de Metro. En hij hiervoor nog steeds op zoek is naar een redactie-assistent. Je kunt je aanmelden tot 22 januari op www.karlformetro.com

…Karl in 1955 begonnen is bij Balmain? Na veel omwegen, teleurstellingen en tegenslagen kwam hij in 1983 als mode-ontwerper terecht bij het modehuis Chanel. Waar hij nog steeds zit.

Neem ook eens een kijkje op zijn twitter. Hij post niet veel, maar laat soms pakkende uitspraken achter. Zoals deze: “I am a fashion person. And fashion is not only about clothes. It’s about all kinds of change.

www.karllagerfeld.com

(Tekst: Martine Schut)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties