0

Amsterdam – De befaamde Louboutins. Roder dan rood en hoger dan hoog. Menig vrouw heeft een paar in de kast of droomt ervan dat ooit te hebben. De man achter deze razend populaire schoen is de Franse schoenenontwerper Christian Louboutin. Hij lanceerde zijn eerste collectie in 1992 en zegt over hoge hakken het volgende: “High heels are pleasure with pain!” Maar wist je ook al dat…

…de kleding die danseressen vroeger in clubs droegen de grootste inspiratiebron is voor zijn schoenen?

…je binnenkort niet alleen de kleur knalrood terugvindt in zijn schoenen, maar je deze kleur ook binnenkort ook op je lippen kunt dragen? Binnenkort lanceert Louboutin namelijk zijn cosmeticalijn.”Make-up geeft vrouwen macht.”

…sindskort er een online webshop is van Louboutin? Je vindt het hier!

BFF's Blake Lively & Christian Louboutin

…er een zogeheten ‘Loub-job’ bestaat? Je kunt je voeten met kussentjes laten opvullen en botoxen, zodat je bij het dragen van een paar Louboutin-hakken geen last meer hebt van zere stappers.

…actrice Blake Lively van de schoenenkoning himself de gehele lentecollectie heeft gekregen? Ze schijnen heel goede vrienden te zijn.

…Louboutin deze zomer met een eigen versie van Assepoesters glazen muiltje komt?

Louboutin's Assepoester muiltje

…er in Christian een kleine filmmaker schuilt? Voor de opening van zijn winkel in Hollywood maakte en regisseerde hij een Hitchcock-achtig filmpje met referenties naar de good old klassieker Psycho.

…meneer Louboutin in de jaren zeventig (zijn punkfase) geacteerd heeft in een aantal cultfilms? Voor wie wil kijken: Race d’ep en The Homosexual Century.

Louboutin & Parijs; een geweldige combinatie

…hij in 1991 hij zijn eerste winkel in de Franse hoofdstad Parijs opende met niemand minder dan prinses Caroline van Monaco als eerste klant?

…de grootste klant aller tijden Danielle Steel (grote Amerikaanse schrijfster) is? Ze zou in het bezit zijn van maar liefst 6000 paar!

www.christianlouboutin.com

(Tekst: Martine Schut)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties