0

Amsterdam - Gwyneth Paltrow, Sienna Miller, Cameron Diaz, Mary-Kate Olsen en Kristin Cavallari. Deze dames hebben allemaal meerdere items van de jonge rijzende ster Alexander Wang in de kast hangen. Wie wil dat nou niet! Hij is pas 27 lentes jong, maar heeft het al behoorlijk gemaakt in fashionland. Op dit moment hangen zijn collecties in meer dan 200 winkels all over the world. Maar wist je ook dat…

…kleine Alexander al op heel jonge leeftijd bezig was met mode? “Toen ik vroeger met mijn moeder naar een restaurant ging, vroeg ik altijd meteen of ik een paar servetten en een pen mocht. Vervolgens was ik uren bezig met het schetsen van schoenen, schoenen en nog eens schoenen.”

…niemand minder dan Zoe Kravitz (dochter van) een van zijn muzes is?

…Alexander voor zijn kersverse zomercampagne 2012 de Zuid-Afrikaanse hiphopband Die Antwoord heeft gestrikt? Hij wilde namelijk een beetje snelheid en adrenaline in zijn show!

…hij stiekem een beetje verliefd is op het werk van Ralph Lauren? Hij waardeert zijn collega-ontwerper enorm en wil net zoals hij de controle hebben tot in het kleinste detail.

…Wang Mirte Maas, model van eigen bodem, vereeuwigd heeft in een schoen. Hij bedacht dat het leuk was om zijn favoriete modellen te vereren in een van zijn schoenenlijnen. Et voila: het werd de Mirte Flat Boot.

De speciale schoenen voor Mirte Maas

…de jonge ontwerper ook dit jaar met iets feestelijks voor onze nagels komt? In de zomer lanceert hij nagellak by Alexander. Yes!

…Wang eerder stopte met zijn modeopleiding om zijn eerste dames ‘ready to wear’ collectie te presenteren?

…Alexander in 2009 de CFDA/Vogue Fashion Fund ontving, wat natuurlijk bestond uit de eer en een investeringspremie van 200.000 dollar!

…Wang’s favoriete film White Chicks is? ‘I think it’s genius!’

…de ontwerper gek is op zogeheten comfort food? Zijn lievelingsmaaltje: een chinees gegrild worstje met knoflook en een stamppotje van rundvlees.

www.alexanderwang.com

(Tekst: Martine Schut)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties