0

Gister was Wereld Alzheimer Dag en om aandacht te vragen voor de ziekte van Alzheimer hebben twee Nederlandse topdesigners iets wel heel origineels bedacht. De Nederlandse topontwerpers wijlen Frans Molenaar, die zelf aan de ziekte van Alzheimer leed, en Mart Visser hebben namelijk twee verschillende sokken ontworpen.

Deze twee verschillende sokken symboliseren de verwarring waarmee alzheimerpatiënten dagelijks te kampen hebben. De winst van de verkoop van de sokken, waarbij je dus per paar twee verschillende sokken krijgt, wordt gedoneerd aan Alzheimer Nederland en komt ten goede aan onderzoek naar de ziekte van Alzheimer aan het VUmc Alzheimercentrum.

De blauwe sok is ontworpen door Mart Visser, de andere sok werd ontworpen door (de erven van) Frans Molenaar. Het iconische zwart-wit waar Frans tot en met zijn 99ste collectie mee werkte, is terug te zien in zijn sok.

"Met Frans Molenaar heb ik van dichtbij meegemaakt wat de ziekte van Alzheimer met iemand doet. tegelijkertijd heb ik ook gemerkt dat we met zijn allen het nog moeilijk vinden om over deze ziekte te praten als iemand hiermee geconfronteerd wordt. Met deze sokken hoop ik dat het gesprek op gang komt en we met zijn allen opzoek gaan naar een oplossing:, aldus Mart Visser.

Hebben? De Alzheimer SOCKS zijn te koop bij filialen van Albert Heijn, V&D en C&A en online via deBijenkorf.nl of alzheimersocks.nl. Voor één paar betaal je €6,99.

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties