0

fashion docus 150Mode documentaires bekijken never gets old. Van de miniserie over Coco Chanel met Audrey Tautou tot de grotere producties als Coco Avant Chanel. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer modehuizen waar mooie verhalen achter schuilen.

Omdat het altijd handig is om te weten welke documentaires nou écht goed zijn, hebben wij de beste voor je op een rijtje gezet. Zo is je modekennis binnen no time weer bijgespijkerd!

1. Dior and I (vanaf 9 juli in de bioscoop)
Deze film laat de weg zien die de Belgische Raf Simons aflegde als creative director bij Dior. We zien de eerste acht weken van Raf bij Dior, waarin hij zijn eerste collectie voor het merk ontwikkelt.

2. Diana Vreeland – The Eye Have to Travel 
Diana Vreeland is de excentrieke fashion editor van onder andere Harpers Bazaar en Vogue, in deze documentaire zien we de invloed die Diana heeft gehad op de modewereld. De documentaire is gemaakt door de vrouw van Diana’s kleinzoon en samengesteld op basis van gesprekken met geliefden en haar memoires in haar biografie D. V.

3. Lagerfeld Confidential 
In deze docu leren we het icoon Karl Lagerfeld beter kennen. We krijgen een kijkje achter de zonnebril en fel witte paardenstaart en zien hoe hij zijn verschillende werkzaamheden bijhoudt. Als hoofdontwerper van zowel Chanel als Fendi is dat namelijk niet makkelijk.

4. Valentino – The Last Emporer 
Duik mee in de weelderige wereld van Valentino in deze documentaire, die je een blik gunt in de wereld van couturier Valentino. De documentaire volgt Valentino op de weg naar zijn afscheid van het modehuis waar hij 40 jaar met de scepter zwaaide.

5. Mademoiselle C 
Carine Roitfeld is legendarisch in de modewereld. In deze documentaire volg je hoe ze weg gaat bij Vogue Paris en haar eigen magazine opzet: CR Fashionbook.

6. The September Issue 
Het september nummer van ieder tijdschrift staat volledig in het teken van de nieuwe collecties, ieder jaar weer is het september nummer van Anna Wintour’s Vogue het dikste nummer van het jaar. In deze documentaire zie je de weg die wordt afgelegd door Anna en haar creative director Grace Coddington om dit nummer in de winkels te krijgen.

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties