0

Anouk Smulders Ruby and Rose 640Op 26 september is de nationale Dag van de Eierstokkanker. Voor veel dames klinkt dit als ver-van-mijn-bed-show, maar helaas is het tegendeel waar.

Je ontdekt het meestal pas als het te laat is. Sommige vrouwen krijgen misschien last van afscheiding, buikpijn, een opgezwollen buik, vermoeidheid, gewichtsafname, vaginale bloeding en anderen hebben helemaal geen last. De vage klachten van eierstokkanker hebben tot gevolg dat de patiënten pas na geruime tijd een arts bezoeken, waardoor de diagnose in een gevorderd stadium wordt gesteld. Als de diagnose eierstokkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt, kan deze curatief behandeld worden.

Anouk Smulders is ambassadrice van Ruby and Rose, op haar verjaardag lanceerde zij de SMS campagne voor de dag van de eierstokkanker. Leon Massuger, gynaecologisch oncoloog in het Radboud Ziekenhuis, heeft de stichting opgericht om aandacht te vragen voor gynaecologische kanker, want er is echt meer onderzoek en openheid nodig.

Onze Annic vierde op de verjaardag van Anouk (29 augustus jl.) met 100 mensen het leven en lanceerden samen een sms-actie: sms RUBY naar 3669 en doneer zo 1 euro.

De actie loopt tot eind december en wij hopen dat iedereen meehelpt. Elke vrouw, ongeacht haar achter- grond, kan hiermee te maken krijgen en op deze manier iets doen!

Meer informatie: www.rubyandrose.nl.

(Tekst: Denise Snel)

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties