0

Hieronder vind je een overzicht van mode opleidingen in Nederland:

AMFI
Het Amsterdam Fashion Institute leidt jonge mensen op die de ambitie hebben om hun creatieve, technische, communicatieve en commerciële vaardigheden te ontwikkelen en op die grondslag met succes door te groeien naar een toonaangevende positie binnen de nationale en internationale mode-industrie.
www.amfi.nl

ARTEZ
ArtEZ verzorgt bachelor- en masteropleidingen op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, architectuur, muziek, dans en theater. Het brede onderwijsaanbod biedt ruimte voor disciplineoverstijgende samenwerking. De hogeschool heeft circa 3000 studenten en 850 docenten en andere medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd in Arnhem, Enschede en Zwolle. Het College van Bestuur en de ondersteunende diensten zijn geconcentreerd in Arnhem.
www.artez.nl

ACADEMIE ARTEMIS
Academie Artemis is een hogeschool voor styling in Amsterdam en biedt de voltijdopleiding Bachelor Allround Styling en 5 deeltijdopleidingen aan, waaronder de opleiding Modestyling. De opleidingen die Artemis aanbiedt, zijn op HBO niveau en staan hoog aangeschreven.
www.academieartemis.nl

TMO 
TMO Fashion Business School is een particuliere en erkende hbo-opleiding voor commerciële managementfuncties in fashion zoals; inkoper/inkoopmanager, productmanager, salesmanager Retail, formule (concept)manager Retail, Salesmanager business to business, (E)marketing manager en zelfstandig ondernemer.  We brengen je de nieuwste inzichten bij over branding, marketing, trends, retail en e-commerce. En bieden je alle kansen je persoonlijkheid te ontwikkelen, zodat jij straks het verschil kunt maken in fashion business.
www.tmo.nl

AKADEMIE VOGUE
Vogue is een opleidingsinstituut met een rijke traditie, door steeds in te spelen op de veranderingen binnen de maatschappij is de Akademie na 69 jaar nog steeds een springlevend opleidingsinstituut. Per jaar volgen 300 studenten een hoogwaardige opleiding tot stylist of vormgever.
www.akademievogue.nl

B ACADEMY

Mensen die hun gevoel voor mode willen uitdiepen om vol zelfvertrouwen als fashion stylist aan het werk te kunnen zijn de B Academy aan het juiste aders. Voor deze opleiding heb je havo/mbo denkniveau en heb je affiniteit met mode. Een modegerichte vooropleiding is niet noodzakelijk.
www.bacademy.nl

WILLEM DE KOONING AKEDEMIE
Het onderwijs aan de Willem de Kooning Academie is zó ingericht dat je de benodigde ‘competenties’ verwerft voor je toekomstige beroep, zoals houding, kennis, kunde en vaardigheden. De competenties waartoe de Willem de Kooning Academie opleidt, zijn afgeleid van landelijke en internationale afspraken, en toegespitst op haar eigen onderwijsvisie.
www.wdka.hro.nl

CLASS OF STYLE
Class of Style is een particulier stylinginstituut dat lesprogramma’s aanbiedt aan ambitieuze mensen die een sterke voorliefde voor styling hebben en hiervoor hun creatieve, technische, communicatieve en commerciële vaardigheden verder willen ontwikkelen. Hoofddocente van de cursus TV-styling is styliste Xandra Brood.
www.classofstyle.com

ROC
Hou je van kleding, ben je gek op glossy magazines en volg je de trends? Binnen de afdeling Fashion en Living kan je opleidingen volgen richten Mode of Detailhandel Lifestyle. Wil je kleding ontwerpen en maken, in de mode branche werken of later een eigen modezaak openen? Dan ben je bij het ROC van Amsterdam, Gooi en Vechtstreek aan het goede adres!
www.rocva.nl

ANGEL FASHION ACADEMY
Heb je een passie voor mode en leer je graag vanuit de praktijk? Volg dan één van de opleidingen bij Angel Fashion Academy in Breda of Utrecht. Volg de basisopleiding mbo modestyling  en verdiep je daarna in fotostyling of personal styling met een masterclass. Liever een opleiding op hbo niveau?  Kies dan voor Styling 3.0 een unieke opleiding die modestyling en kunst met elkaar verbindt.
www.angel-fashion-academy.nl

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties