0

Wij vrouwen hebben het maar zwaar. We moeten leven op konijnenvoer, liggen vrijwillig op de pijnbank om haarloos door het leven te kunnen gaan, besteden uren en vele euro's aan haar en make-up en dat álles om maar te voldoen aan schoonheidsidealen die door social media worden bepaald.

"En terwijl ik daar lag, dacht ik, HOEZO?! Zijn we dan allemaal zó ijdel dat we dit ervoor over hebben?"

Ik bedacht het onderwerp van deze column toen ik eerder deze week voor het eerst in zes maanden weer eens een waxbehandeling onderging. En als je dat eens hebt meegemaakt, weet hoe niet-normaal pijn dat doet. En terwijl ik daar lag, dacht ik, HOEZO?! Zijn we dan allemaal zó ijdel dat we dit ervoor over hebben? JA!

Zo erger ik mij al jaren aan mijn gebit en niet zonder reden. En hoe ijdel ik dan ook moge zijn, vanwege een klein jeugdtrauma'tje, durfde ik mijn gebit nooit onder handen te nemen. Over dat jeugdtrauma vertel ik je graag kort en bondig. Toen ik acht jaar was (en bij Annic in de klas kwam), viel ik van mijn fietsje. Mijn voortand brak deels af en kon in de weken erna niet meer gered worden. Een volwassen voortand werd getrokken, in mijn herinnering door een halve slager van een kaakchirurg. Jarenlang liep ik met beugels en met 1 voortand, totdat ik op mijn 18e eindelijk een kroon kreeg. Nee, mooi was het nog steeds niet, maar alles beter dan een voortand missen. Ik vond het wel even prima. Het feit dat ik mijn hele puberteit met een heel lelijk gebit heb gelopen, deed wel wat met me. Ik durfde nooit vol uit te lachen en voelde me niet mooi. Die kroon gaf me een klein beetje zelfvertrouwen terug doordat ik weer twee voortanden had.

Nu, 15 jaar later en weer herenigd met Annic, kwam voor mij het moment om -onder aanmoediging van Annic- mijn gebit aan te pakken. Ze linkte mij aan de allerleukste tandarts van Nederland, Thomas Rietrae van de supermooie Lassuspraktijk in Amsterdam. Thomas is gespecialiseerd het behandelen van voortanden en deze kliniek heeft verschillende specialisten om mijn gebit weer stralend te maken. Samen met zijn team zijn we inmiddels begonnen aan een langdurig behandelplan.

"Ik vertel je er binnenkort alles over. Mét charming voor/tijdens/na foto's"

Aan mijn grootste onzekerheid wordt dus volop gewerkt. Ik vertel je er binnenkort alles over. Mét charming voor/tijdens/na foto's. Wie mooi wil gaan, moet pijn doorstaan. En alle schroom opzij zetten. En een jeugdtrauma verwerken.

x Denise

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties