0

Okay, het duurt nog even, maar toch wijzen we je graag alvast op een zeer speciale expositie die in 2014 (!) gaat plaatsvinden. Voor deze tentoonstelling zijn twee jurken uit de film Gone With the Wind gerestaureerd.

Deze restauratie kostte maar liefst 23.000 euro! Dit bedrag is opgehaald met een inzamelingsactie. Het gaat om twee exemplaren die actrice Vivien Leigh in haar rol als Scarlett O-Hara in de film uit 1939 droeg. Een speciale afdeling aan de universiteit van Texas besteedde meer dan 180 uur aan het restaureren van de donkerrode baljurk en een groene jurk van fluweel. Ze zijn destijds ontworpen door Walter Plunkett.

Momenteel zijn de jurken ook al te zien, namelijk als onderdeel van de V&A Hollywood Costume tentoonstelling. In 2014 organiseert de restauratieafdeling van de universiteit van Texas een Gone With the Wind-expositie, waarin de twee gerestaureerde jurken een hoofdrol zullen spelen samen met een aantal andere opvallende jurken uit de film, zowel originelen als replica’s.

De groene jurk van fluweel

(Tekst: Nina de Bruijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties