0

Ik ben zo'n type vrouw die altijd in een relatie zit. Was als eind twintiger een korte (maar krachtige) periode vrijgezel, totdat ik al snel een relatie kreeg met mijn huidige vriend én vader van mijn dochtertje. Ik beken dat ik het heerlijk vind om mee te kijken over de rug van mijn vrijgezelle vriendinnen. Wat die toch allemaal meemaken!

'Maybe he's just not that into you'

Het lijkt erop dat mannen, en dan met name in de grote stad, last hebben van bindingsangst en de vrouwen van verlatingsangst. Een gevaarlijke mix die gewoon niet werkt. "Waarom was het in de kroeg zo gezellig, hadden we een leuke nacht, appten we en werd het twee weken later doodstil....?" Een veel gehoorde vraag. Het was misschien te mooi om waar te zijn. Of: maybe he's just not that into you.

Wij vrouwen hebben de neiging om werkelijk álles te rationaliseren. En om het op onszelf te betrekken. Hoe komt het dat wij mannen altijd meteen aan ons willen binden? Wij wachten smachtend op de dag dat hij op een knie gaat voor ons maar helaas: de meeste mannen hebben totaal geen behoefte om te trouwen. Mannen zijn van nature vaak bang om zich te binden. Ze zien het huwelijk of een vaste relatie vaak als een soort gevangenis waaruit ze niet kunnen ontsnappen. En inderdaad, toen ik zwanger was zeiden veel mannen tegen mij: weet waar je aan begonnen bent. Het is vermoeiend en oneindig. Ze hebben het zo zwaar hè!

'Trek niet aan een dood paard'

Ik denk wel dat als een man in de gaten heeft dat jij de ware voor hem bent, hij echt kiest voor zijn vrouw. Trouwen of niet. Accepteer dat mannen gewoon meer tijd nodig hebben om te settelen dan wij vrouwen. En tot die tijd: trek niet aan een dood paard. Als je het gevoel hebt dat hij zijn pijlen niet op jou richt, probeer dat dan te accepteren. Jouw intuïtie vertelt je echt wel of hij jou wel of niet leuk (genoeg) vindt.

Ik ben superbenieuwd naar jouw ervaring met mannen. Laat je het weten in een reactie hieronder?

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties