0

Time 100Ieder jaar brengt het Amerikaanse actualiteitenmagazine Time een lijst uit met daarin de 100 meest invloedrijke personen van het moment. De lijst is verdeeld in vijf categorieën: titanen, pioniers, artiesten, leiders en iconen. De vijf die bovenaan de verschillende categorieën staan, komen op de cover van het magazine.

Dit jaar staan er weer behoorlijk wat personen uit de entertainment en mode industrie op de lijsten. Zo werd Kanye West uitgeroepen tot de ultieme titaan, omdat hij tegen de gevestigde orde aan schopt en anderen motiveert dat ook te doen. Ook acteur Bradley Cooper (ex, of toch niet, van model Suki) staat op de Time cover. Hij is uitgeroepen tot meest invloedrijke artiest.

In de lijst staan nog veel meer bekende namen. Kanye’s wifey Kim Kardashian staat net als de rapper tussen de titanen. Onder de pioniers vinden we Emma Watson, die aan het hoofd staat van de feministische HeforShe campagne, en Reese Witherspoon. Ook Laverne Cox is dankzij haar status als transgender icoon uitgeroepen tot pionier.

Tussen de artiesten staat ook één van onze favoriete designers: Alexander Wang. Leuk detail: het stukje over hem werd geschreven door Karlie Kloss! Ook acteur Chris Pratt en de immer stylish actrice Julianne Moore staan op de lijst van invloedrijke artiesten. Designer Dianne van Furstenberg staat tussen de iconen (met een beschrijving door Jessica Alba), samen met Taylor Swift en de jonge activiste Malala.

De hele Time 100 lijst vind je hier, evenals de korte beschrijvingen.

  • time17f-2-web
  • time17f-3-web

(Beeld: www.time.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties