0

150 DoutzenWe willen allemaal wat bruiner worden als de zomer er weer aan komt. De benen mogen bloot en de korte jurkjes worden uit de kast getrokken. Maar naast dat we de tan net wat mooier vinden staan en het zonnetje natuurlijk altijd heerlijk warm is, zijn er meer redenen waarom we deze vitaminebron nodig hebben.

Hieronder vind je vijf redenen waarom wij vrouwen de zon nodig hebben. De gemiddelde Nederland heeft per dag 5 minuten aan zonlicht nodig en aangezien de zon bij ons maar een korte periode schijnt, moeten we er maar optimaal van genieten!

1. Stevige botten: De zonnestralen bevatten vitamine D en deze vitamine D heb je nodig voor stevige botten en tanden. Ook beschermt deze vitamine je cellen en weefsels.

2. Een mooi huidje: De zon stimuleert de doorbloeding en dit is goed voor onze huid! Pas wel op dat je niet te lang in de zon blijft en smeer je goed in, want te veel zon is natuurlijk ook niet goed en kan juist alleen maar averechts werken.

3. Fijn slaapritme: De zon draagt zelfs bij voor ons slaapritme. Het is natuurlijk een biologische klok die tikt als het gaat om het slaapritme wat we allemaal nodig hebben. Het kunststof licht en de gordijnen verstoren dit ritme en juist de zon geeft ons dat biologische verlangen naar slaap en wakker zijn weer terug.

4. Een goede stofwisseling: Het stimuleert onze stofwisseling! Zeker een fijne bijkomstigheid van het lekkere warme zonnetje. Hij beïnvloedt je hongergevoel en laat je onder andere door de warmte alleen maar eten op het moment dat je écht honger hebt.

5. We worden zelfverzekerder: We voelen ons zelfverzekerder en aantrekkelijker door het bruine kleurtje wat de zon met zich mee brengt. Borst vooruit, kin omhoog, een lichte tan en we kunnen de hele wereld aan.

  • Doutzen Kroes
  • Doutzen Kroes 3
  • Doutzen Kroes Beach

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties