0

SJJij kent haar waarschijnlijk ook: de vrouw die er áltijd perfect bijloopt. Of het nou je collega, je buurvrouw of je yogalerares is: het is ontzettend jaloersmakend en kan je humeur flink verpesten. Gelukkig ben jij niet gedoemd tot een leven vol chaos en halfgelukte outfits.

Stylish en verzorgd zijn heeft niks te maken met supergenen of een super shopbudget en kan je dus gewoon leren. Het kost misschien een beetje tijd, maar als je deze 14 gebruiken tot een gewoonte weet om te toveren, is iedereen binnen no time jaloers op jou en je effortless cool uitstraling

1. Leg je outfit klaar 
Het klaarleggen van je outfit zorgt ervoor dat je goed de tijd hebt om over je look na te denken én bespaart je wanhopige beslissingen in de vroege ochtend nadat je te laat bent wakker geworden.

2. Neem je tijd 
Hand in hand met het klaarleggen van je outfit, gaat het nemen van je tijd in de ochtend. Stap dus direct je bed uit in plaats van drie keer te snoozen. Zo heb je de tijd om je make-up écht goed te doen en om mooie accessoires uit te zoeken die je look compleet maken.

3. Ondergoed
Een stylish outfit begint bij het begin. Zorg dus dat je het juiste ondergoed aanhebt voor de juiste bovenkleding. Op deze manier zie je geen beha bandjes bij je off the shoulder top en reken maar dat dat voor een verzorgdere uitstraling zorgt!

4. Volg ander stylish vrouwen 
Om stylish voor de dag te komen, hoef je echt geen bakken met geld uit te geven: het enige dat je nodig hebt is een basisgarderobe en wat fantasie. Om je te helpen aan outfit ideeën kan je natuurlijk altijd op Instagram en Pinterest rondzwerven (of bij ons een kijkje nemen in de categorie Musthaves!).

5. Check het weerbericht 
Niks zo vervelend als een wollen trui aanhebben op een warme dag of op ballerina’s lopen als het keihard regent. Dit draagt ook niet echt bij aan je cool factor, daarom check je als stylish dame iedere ochtend het weerbericht.

6. Kleed je naar de gelegenheid
Goed geklede vrouwen letten ook altijd op waar ze naar toe moeten die dag en passen daar hun outfits op aan. Geen minirokjes tijdens een serieus werkoverleg en geen diepe decolletés als je naar de tandarts moet.

7. Draag kleding die past en flatteert
Dit is een vuistregel van alle stylish vrouwen. Draag nooit iets waarvan je weet dat het niet past en niet flatteert. Je ‘dunne’ broek laat je dus gewoon in de kast hangen voor je ‘dunne’ dagen/periode en het shirtje dat is gekrompen in de droger ook.

8. Eén duur item per look 
De perfecte manier om een polished uitstraling te bereiken, is het gebruiken van één duurder item in iedere look. Of het nou een jasje, riem of paar oorbellen is. Dit geeft klasse en uitstraling zonder veel moeite.

9. Kies de juiste accessoire 
Denk goed na over je accessoires en zorg dat het er niet teveel worden. Pas je accessoires ook aan op de rest van je kleding en draag iets niet alleen ‘omdat je daar zin in hebt’.

10. Speciale lounge kleding 
Hou je mooie kleding mooi door daar bewust mee om te gaan. Kreuk dus niet je mooie colbert terwijl je aan het ontbijten bent op je luie stoel en plof al helemaal niet in een zijde jurkje op de bank. Als je gaat hangen, doe dat dan in speciale lounge kleding en hou zo je mooie items in goede conditie.

11. Ruim je kleding op
Maak er een gewoonte van om je kleding direct na het gebruiken terug te hangen in je kast als ze nog niet gewassen hoeven te worden. Deze moeite betaalt zich direct terug, want als je een stuk ophangt kunnen de kreukels eruit trekken, maar als je hem op de bank gooit zullen er alleen maar meer kreukels inkomen.

12. Weet wanneer je hakken moet dragen en wanneer platte schoenen 
Een stylish vrouw denkt na over haar schoeisel en hoe ze daarmee over straat moet. Heb je een dag met veel afspraken buiten de deur? Doe dan geen stilletto’s aan, maar mooie ballerina’s, zo maak je het een stuk makkelijker voor jezelf!

13. Sorteer je kleding 
Inspecteer dagelijks de kleding die je uitdoet en bepaal of ze in de was moeten, terug kunnen in de kast of een tripje naar de wasserette hebben verdiend omdat er een grote vlek op is gekomen.

14. Blijf trouw aan je eigen stijl 
Last but not least een inkoppertje, maar een waarheid als een koe: blijf trouw aan je eigen stijl, want zolang jij je gemakkelijk voelt in een outfit heb je het grootste gedeelte van een ‘stylish vrouw’ zijn al onder de knie!

  • Sincerely

(Beeld: www.sincerelyjules.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties