0

ce6d55c9436d3c3b622d23c7fc503925Of je nou hebt gewinkeld op het internet of over enthousiast raakte in de Kalverstraat, soms is de kleding waar je daarvoor nog zóveel liefde voor voelde het toch net niet. Voor je portemonnee is het dan natuurlijk beter om de kleding te retourneren, ook al heb je soms absoluut geen zin in dat ‘gedoe’.

Het retourneren van een kledingstuk kan helemaal moeilijk worden als je er al kaartjes af hebt getrokken, labels hebt uitgeknipt, je kassabon kwijtraakt of het kledingstuk op een ‘proefritje’ hebt genomen. Heb je toch echt heel veel spijt van je aankoop, volg dan deze etiquette rondom het retourneren van items. Wellicht heb je dan mazzel!

1. Hou de reden van je retour kort en bondig en bedenk geen ellenlange leugens. Dat gaat je niet helpen.

2. Zorg dat je de wasinstructies goed hebt gelezen voordat je aan de slag ging met een strijkijzer/hete was. Hou jij je niet aan deze instructies, dan is het je ‘eigen schuld’ als een kledingstuk wordt verpest.

3. Maak er geen gewoonte van om alles maar terug te brengen. Als de verkoopsters je gaan herkennen werkt dat niet in je voordeel.

4. Schop geen scène als een kledingstuk wegens een bepaald beleid (rondom sale aankopen bijvoorbeeld) niet wordt geaccepteerd.

5. Knip geen enkel kaartje en/of label van het kledingstuk en bewaar de bon. Doe je dit niet, dan is de kans dat het kledingstuk door de winkel wordt teruggenomen heel klein.

6. Knip de kledinghanger lintjes niet uit het kledingstuk. Dit is het eerste waar caissières naar kijken, omdat die er vaak uitgeknipt worden als je een kledingstuk aandoet. Zijn ze weg, dan wordt er aangenomen dat je het stuk hebt gedragen.

  • ce6d55c9436d3c3b622d23c7fc503925

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties