0

louis vuitton travel 150Een relatie beëindigen is nooit gemakkelijk en het liefst zou je een maand niet op je werk komen en al je afspraken afzeggen om alleen maar in bed te liggen. Niet echt realistisch en ook niet goed voor je. Beter is het om iets van je relatie te leren, zodat je er later met een normaal gevoel op terug kan kijken.

Hoe, vraag je? Ga reizen. In plaats van jezelf opsluiten, is het beter om zo’n gebeurtenis te gebruiken voor een beetje persoonlijke ontwikkeling. Wij hebben daarom hieronder 6 redenen, waarom reizen de beste remedie tegen liefdesverdriet is.

1. Je stelt je kwetsbaar op
Je bent niet vaak kwetsbaarder dan na een relatiebreuk en dus erg vatbaar voor andere meningen. Perfect om je visie op het leven eens grondig bij te scherpen.

2. Het verhoogt je zelfvertrouwen
Met een partner ben je gewend alles samen te doen en het kan daarom plots best eng zijn om alleen te zijn. Niets is beter voor je zelfvertrouwen dan met je eigen ogen te ondervinden dat je een onafhankelijke vrouw bent.

3. Je ontmoet nieuwe mensen
Hoe fijn het ook kan zijn om telkens je vriendinnen te horen zeggen dat het echt beter is zo, verzacht het de pijn slechts op korte termijn. Nieuwe inzichten over je leven krijg je eerder met nieuwe mensen om je heen.

4. Geen social media
De kans is dat je veel minder internet hebt op vakantie en zo niet: zet het uit! Even niet constant kunnen weten wat je ex aan het doen is of in het weekend heeft uitgespookt, kan erg verlossend werken.

5. Alles is relatief
Het is natuurlijk nogal een cliché, maar door het zien van andere culturen en de schoonheid van de wereld kunnen zaken als relatieproblemen nogal op de achtergrond raken. Je komt dus weer even in contact met wat écht belangrijk is in het leven.

6. Zelfreflectie
In je eentje reizen, geeft je veel tijd om na te denken en ook om je eigen rol binnen je relatie eens grondig te analyseren. Je zult er waarschijnlijk achterkomen dat jij ook veel fouten hebt gemaakt. Door zelfreflectie zul je in een volgende relatie deze fouten minder snel maken.

  • Edita-Vilkeviciute-by-Alexi-Lubomirski-A-Mexican-Road-Trip-Louis-Vuitton-Travel-Fall-2012-5

(Beeld: www.louisvuitton.com)

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties