0

LIST 5 tips en trucs die je moet weten als je model wil wordenBijna ieder meisje droomt er tegenwoordig van om in de schoenen van Doutzen Kroes te staan. De hele wereld afreizen voor je werk, af en toe een beetje mooi of zwoel in de camera kijken en de leukste jongens voor het oprapen… Wie wil dat nu niet?

In de praktijk werk het natuurlijk toch net even ietsje anders. Model word je niet zo één-twee-drie. Nee, je moet aan een heleboel eisen voldoen, je moet je uit de naad werken (zowel in de sportschool als op het werk zelf) en tijd voor vriendjes heb je nagenoeg niet.

Wil je toch model worden? Wij hebben vijf tips voor jullie.

1. We hebben niet allemaal zoveel geluk als Lara Stone, die op 14-jarige leeftijd in de Parijse metro werd gescout. Nee, als je het wil maken in de modellen business zul je het heft in eigen handen moeten nemen. Zorg voor een mooie, duidelijke foto (een vakantiekiekje of een foto genomen door je familie is al prima) en schrijf je in bij een modellenbureau. Doe van tevoren wel wat research, want het is heel belangrijk dat jij je inschrijft bij een betrouwbaar modellenbureau!

2. Je moet bereid zijn om veel tijd in je werk te stoppen. Het modellenwerk vergt veel bloed, zweet en tranen en kan zelfs van je vragen om een lange tijd van huis weg te gaan. Denk er goed over na: is dit echt iets voor jou?

3. Je gaat een portfolio samenstellen. Bewaar al je foto’s goed en neem ze mee naar je klanten. Hiermee kun je ze namelijk overhalen om voor jou te kiezen. Zodra je bij een modellenbureau zit, wordt er aan je portfolio gewerkt.

4. Er is maar één kans bij de klant! Zorg dus dat je energie uitstraalt en alles uit de kast haalt om die klant te imponeren. Het is dus ook de bedoeling dat je jezelf goed verzorgd hebt. Alles moet geschoren zijn, haal een borstel door je haren en geëpileerde wenkbrauwen kunnen ook geen kwaad. Nog een tip: trek alleen hakken aan als je er echt op kunt lopen, anders zet je jezelf voor schut.

5. Leer hoe je op een catwalk moet lopen. De catwalk is namelijk heel belangrijk bij een model en hier valt dan ook veel geld te verdienen. Het is handig om je loopje alvast te oefenen voordat je naar je opdrachtgever gaat, anders gaan ze misschien voor iemand anders. Het klinkt misschien hard, maar in die business is het echt zo: er zijn tientallen anderen die jouw plek dolgraag over willen nemen. Er zijn genoeg filmpjes op YouTube te vinden die je voordoen hoe het lopen op de catwalk moet.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties