0

vintage 5 problemen 150Er zijn veel vrouwen die er een kick van krijgen: alle vintage markten, shops en sites afstruinen voor dat ene perfecte item. Wij raken vooral geïrriteerd, omdat het ons nooit lukt dat ene ‘one of a kindChanel jasje in de rekken te spotten.

We geven dan ook toe: vintage kleren shoppen is helemaal niet zo gemakkelijk. Er zijn namelijk nog beste wat dingetjes waar je als vintage liefhebber mee moet dealen. Ben je benieuwd welke? Kijk dan hieronder!

1. Shoppen duurt veel langer
Het is niet zoals je als vrouw het liefst shopt: doelgericht en snel. Bij vintage vind jij niet het kledingstuk, het kledingstuk vindt jou. En dat kan nog wel eens duren.

2. ‘Een nachtje erover slapen‘ kan niet
Het feit dat het tweedehands is, betekent niet dat het goedkoop is. Helaas zit een nachtje erover slapen, om zeker te weten of je het echt wilt, er niet bij. Je kan er vergif op nemen dat het dan weg is.

3. Maten zijn anders
Je ziet het perfecte jasje en ook nog in goede conditie. Jammer is alleen dat in de jaren ’80 een maat 40 iets anders werd gezien dan tegenwoordig.

4. Stomerij kosten vaak even duur als vintage kleding zelf
Tja, hoewel vintage winkels garanderen van tevoren alles te hebben gewassen, lijkt die geur er maar niet uit te gaan. Dan dus zelf nog maar een aantal keer naar de stomerij brengen.

5. Het blijft altijd een gok
Tegenwoordig krijg je bij veel vintage designer spullen de originele prijskaartjes erbij, maar lang niet altijd. En dan alsnog weet je nooit zeker of het ooit écht in de bepaalde designer winkel is gekocht. Je moet er dus maar op vertrouwen dat het Balmain jasje (bijvoorbeeld) echt is.

  • vintage 5 problemen 500

(Tekst: Mies Wegener Sleeswijk)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties