0

Groentes en fruitBiologisch eten is een regelrechte hit. Op het moment is het misschien ‘hipper’ om te roepen dat je alleen organische, eerlijke en biologische boodschappen doet, dan om te zeggen dat je sinds kort vegetarisch bent. Vind jij deze producten eigenlijk te duur? Dan verandert dit lijstje misschien wel jouw gedachten.

Op jouw favoriete groentes en fruit zijn namelijk enorm veel bestrijdingsmiddelen te vinden en die wil je eigenlijk niet binnenkrijgen. Zelfs als je de vruchten wast, zijn de pesticiden die erop zitten niet voor de volle 100 procent verdwenen. Ook schillen werkt niet, de venijnige bestrijdingsmiddelen kunnen namelijk doordringen in het vruchtvlees.

De top twaalf meest vervuilde groentes en fruit zijn de volgende: appels, perziken, nectarines, aardbeien, druiven, bleekselderij, spinazie, paprika, komkommer, cherry tomaatjes, sugar snaps en aardappelen. De volgende keer dat je boodschappen doet kan je van deze voedingsmiddelen dus toch beter de biologische variant aanschaffen.

De groentes en fruit waar je wel de ‘normale’ variant kan oppikken zijn: aubergine’s, mango’s, kiwi’s, avocado’s, grapefruit en bloemkool.

Good to know, of niet?

  • Groentes en fruit

(Beeld: www.instagram.com/food52)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties