0

150Ieder meisje wil op haar mooist zijn, we doen er dan ook veel voor. We proberen gezond te eten, drinken veel water en maken ons wat mooier met make-up. Ook is slapen goed voor ons uiterlijk. Het is algemeen bewezen dat slaap bijdraagt aan schoonheid. ‘Sleeping Beauty‘ heet niets voor niets Sleeping Beauty.

Een goede nachtrust heeft zijn uitwerkingen op je huid en de rest van je uiterlijk. Maar hoé bereik je nu je ultieme beauty door rust? Wij hebben 10 tips om jouw schoonheidsslaapje zo goed mogelijk haar werk te kunnen laten doen.

1. Satijn, satijn: Slaap op een satijnen kussen. De textuur van satijn is veel gladder in vergelijking met katoen, dit gladde is veel fijner voor je huid en haar. Door het ruwe materiaal van katoen breekt je haar makkelijker af en ook je huid heeft het zwaarder te voorduren op katoen.

2. Lavendelgeur: Neem lavendel mee naar bed. De geur van lavendel ontspant en brengt je eerder in ruststand, dit heeft ook zijn uitwerking op je huid. Zet een bosje lavendel in je slaapkamer of drup wat lavendel olie naast je kussen. Zo wordt je omringd door de lavendel. Ook is het goed om een kop lavendel thee te drinken voordat je gaat slapen.

3. Op je rug: Door op je rug te slapen vermijdt je contact tussen het kussen en je gezicht. We kennen allemaal het niet charmante moment wanneer je wakker wordt met een afdruk van het kussen op je wang en het duurt altijd langer dan we willen voordat deze afdruk weer weg is.

4. Stapel op: Leg meerdere kussens onder je hoofd in plaats van één. Hierdoor liggen je ogen op het hoogste punt van je hoofd waardoor er bij je ogen geen vloeistof kan ophopen. Als je hoofd volledig recht ligt hebben vloeistoffen de mogelijkheid om zich achter je ogen te verzamelen. Hierdoor wordt je vaak wakker met verdikte ogen, als je er dus voor zorgt dat je hoofd wat schuiner en hoger ligt krijgen de vloeistoffen niet deze toegang en zal je wakker worden zonder verdikte oogleden.

5. Smeren maar: Veel vrouwen gebruiken een nachtcréme en dit is ook alleen maar goed. Je komt er ‘s nachts niet aan toe om je vochtgehalte op peil te brengen door te drinken, dus moet je voordat je gaat slapen zorgen dat je huid goed gehydrateerd is. Dit doe je met behulp van een goede vocht inbrengende nachtcréme. Eerst smeren dus, en dan slapen.

6. Verschonen: Verschoon je kussenhoes minimaal twee keer in de week. Je huid ontgift ‘s nachts en je raadt het al, deze bacteriën komen terecht op je kussen. Je wilt natuurlijk niet in deze viezigheid slapen, dus let erop dat je hoofdkussen schoon en fris is.

7. Reinig je huid: Reinig je huid vóórdat je gaat slapen. Maak je huid klaar om te gaan slapen, dit betekent; make-up eraf en even water in je gezicht, probeer ook je make-up eraf te halen als je onwijs moe bent, voor het behoud van je huid. Zo heeft je huid ook de volledige mogelijkheid om te kunnen ontgiften ‘s nachts, als je make-up er nog op zit kunnen de afvalstoffen van je huid nergens heen. Zo ontstaan oneffenheden en pukkeltjes in je gezicht.

8. Een glas warme melk: De oude tip die ouders vaak geven aan kinderen die niet kunnen slapen, maar het helpt niet alleen bij niet kunnen slapen, het draagt ook bij aan je schoonheidsslaapje. Drink een glas warme melk voordat je gaat slapen want de eiwitten in de melk bevorderen de slaap. En een goede nachtrust heeft positieve uitwerkingen op je huid.

9. Opsteken: Doe je haar in een vlecht of steek het op. Je haar bezit talg en is ‘s nachts vaak vetter. Door je haar uit je gezicht te houden tijdens het slapen bescherm je je huid tegen extra vettigheden. Probeer er wel op te letten dat je je haar niet te strak vast bindt, want dit kan weer haarbreuk veroorzaken. Een losse vlecht of een losse knot is de perfecte oplossing.

10. Frisse lucht: Zorg voor genoeg frisse lucht in je kamer en ook de luchtvochtigheid in je kamer moet hoog genoeg zijn. Je kunt hiervoor zorgen door een waterbak aan je verwarming te hangen of zet tien minuten voordat je gaat slapen even je raam open.

beauty 500

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties