0

LIST 10 gouden tips om die droomjob in de modewereld te krijgenOndanks dat er gezegd wordt dat de modewereld een though business is, zijn er tientallen mensen die maar wat graag een vaste dagtaak van willen maken.

Jij ook? Dan hebben wij tien gouden tips van de dames achter de site Who What Wear voor je om jouw droomjob in de modewereld te scoren. Take note and take action!

1. Weet wat je wil doen
Er zijn zoveel mogelijkheden in de modewereld. Van de etalages doen bij de Bijenkorf tot fashion editor bij Vogue of vormgever bij I Love Fashion News; de keuze is reuze! Het is belangrijk dat je erachter komt wat je wil. Ben je dol op het tekenen van kleding? Dan is modeillustrator misschien wel wat voor jou. Is het eerste wat je in een modemagazine bekijkt de sectie met de roddels over celebs, dan moet je misschien wel aan het werk gaan als showbizz redacteur.

2. Weet waar je aan de slag wil
Als je eenmaal weet wat je wil doen, dan moet je nog bedenken waar je het wil doen. Zijn er bepaalde bedrijven of personen waar je écht enthousiast over bent? Dan weet je dat je daar moet zijn! Als je gepassioneerd bent over een bedrijf zal dat altijd in jouw voordeel werken. Je weet er niet alleen al heel veel over maar je enthousiasme zal ook eerder zichtbaar zijn in een sollicitatiegesprek en tijdens je werk.

3. Zorg voor een goede sollicitatiebrief en een mooi CV
Een werkgever krijgt waarschijnlijk talloze sollicitaties binnen dus het is belangrijk dat jouw brief eruit springt, het foutloos is en origineel. Geef specifieke voorbeelden waarom jij het bedrijf zo leuk vindt en waarom je een goede aanvulling bent op het team. Een leuke maar professioneel uitziende foto is daarnaast belangrijk. Dus geen afgeknipte oppaskinderen, feestfoto’s en wazige beelden.

4. Google jezelf
We zijn allemaal wel eens dronken geweest en als je pech hebt, dan is daarvan een foto beland op internet. Als het even kan, zorg er dan voor dat deze verwijderd wordt. Check voor de rest even of er wat minder leuke links tussen het zoekresultaat zitten. Elke werkgever googled sollicitanten dus houdt daar sowieso rekening mee met online profielen zoals Facebook en Instagram.

5. Loop stage
Dit is cruciaal! Je doet niet alleen ervaring op in het gebied waar je aan de slag wilt, je krijgt ook de kans om de cultuur van het bedrijf te leren kennen. Ook doe je contacten op; niet alleen mede stagiaires maar ook je collega’s, baas en andere mensen die je tegenkomt. Deze kunnen je allemaal helpen bij je toekomstige carrière.

Olivia Palermo

6. Doe je uiterste best
Als je eenmaal die droomstage hebt dan is het wel de bedoeling dat je uitblinkt. Zorg ervoor dat je als eerste op kantoor bent en als laatste weg gaat. Neem elke taak op je die je aangeboden krijgt, ook al is het misschien een klusje van niets; je moet natuurlijk ergens beginnen. Als blijkt dat je initiatief neemt, dingen doet voordat die gevraagd worden en je ingenieus bent dan krijg je vanzelf belangrijke en leukere klussen toegeschoven.

7. Zie er fantastisch uit
Voordat je jouw mond opent, spreekt je outfit al boekdelen. Niet alleen bij je sollicitatie maar ook als je ergens aan de slag gaat. Twijfel je over wat je aan moet trekken? Ga dan het liefst voor een outfit die een beetje conservatief is (dit betekent trouwens niet per definitie een mantelpakje!). Het is de bedoeling dat je er verzorgd, professioneel en keurig uitziet maar dat je wel een beetje van je persoonlijkheid terugziet in jouw outfit.

8. Zorg dat je voorbereid bent voor dat sollicitatiegesprek
Voor sommige mensen is dit al duidelijk, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen; wees goed voorbereid voor een sollicitatiegesprek. Google het bedrijf waar je gesolliciteerd hebt en degene met wie je een gesprek hebt. Weet wat voor projecten ze doen en wat de geschiedenis is van het bedrijf. Daarnaast is het belangrijk dat je punctueel bent (wees op tijd!).

9. Laat zien waar je voor staat
Zelfs als je niet ervaring hebt in de modewereld, kun je laten zien waar je voor staat en wat jij mooi vindt. Begin een blog of een Pinterest board met allemaal dingen die jou aanspreken. Het is een manier waarop je indruk kunt maken op degene waar je een sollicitatiegesprek mee hebt; je kunt de link natuurlijk in je CV zetten.

10. Stuur een bedank mailtje of briefje
Ben je helemaal in de wolken na een sollicitatiegesprek? Laat het weten! Stuur degene waarmee je een gesprek hebt gehad een bedank mailtje en vertel wat je ervan vond. Laat zien dat je enthousiast bent, maar houd het wel professioneel.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties