0

Wie mij een beetje kent, weet dat ik ongelooflijk dol ben op taart. Alle soorten taart! Het liefst eet ik het elke dag. En natuurlijk mijn andere favoriet: chocolade! Ik dacht waarom combineer ik deze twee niet?! En zie hier het resultaat: heerlijke, (en niet geheel onbelangrijk) gezonde chocoladegebakjes.

"Oeps! Maar hé, a girl has gotta eat! Toch?"

Let’s eat our hearts out girls! Eerlijk toegegeven hebben deze rakkertjes het nog geen twee dagen volgehouden in mijn koelkast, want toen had ik en mijn team ze allemaal al op. Oeps! Maar hé, a girl has gotta eat! Toch? Ben benieuwd hoe lang ze het bij jou volhouden!

Ingrediënten:

  • 600 gram magere kwark
  • 6 gelatineblaadjes
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels honing
  • ½ reep chocolade (85% cacao)
  • Topping: 1 eetlepel cacaonibs, snufje kaneel en verse frambozen.

Extra: kleine ovenschaal

Hoe maak je het:
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Meng de kwark met honing en cacaopoeder. Zet een pannetje op het vuur en meng hier wat eetlepels kwark in met de gelatineblaadjes totdat ze helemaal zijn opgelost. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en giet hier het kwarkmengsel in. Zet in de koelkast voor minimaal 1 uur.

Smelt de chocolade au bain-marie in een pan. Haal het kwark mengsel uit de koelkast en verdeel hier de gesmolten chocolade overheen. Zet vervolgens weer terug in koelkast voor minimaal 1 uur zodat ze chocolade helemaal kan uitharden. Ja dit receptje vergt wel even wat geduld meiden ;-).

Haal de ovenschaal uit de koelkast. Snijd in 6 porties en haal de chocoladegebakjes uit de ovenschaal. Maak af met cacaonibs, kaneel en verse frambozen. Enjoy je heerlijke gebakje!

chocolade gebakjes
chocolade gebakjes

Tekst: Lisa van Cuijk

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties