0

11426184_868732049907637_1474819205_nOprichtster van Nasty Gal, Sophia Amoruso, is een vleesgeworden American dream. Zij transformeerde haar eBay pagina in een goedlopende webwinkel met een miljoenenomzet. Nadat haar boek #Girlboss uit is gekomen, waren we allemaal op de hoogte van deze bijzondere transformatie.

Op dit moment ligt Sophia echter onder vuur door een aantal van haar ex-werknemers. Sophia, die te boek staat als feministe, zou namelijk illegaal de contracten van minstens vier van haar zwangere werknemers hebben beëindigd. Dit lijkt ons niet echt een goede zaak voor haar girlboss imago.

Volgens de aanklager werd het contract van Aimee Concapcion na een aantal goede evaluatie gesprekken plots niet verlengt. Toevalligerwijs gebeurde dit net nadat Aimee bekend had gemaakt zwanger te zijn. In diezelfde periode werd ook het contract van de acht maanden zwangere Etalia Gold niet verlengd, evenals die van Anne Coelen, die bijna terug zou komen na haar zwangerschapsverlof en van Gilberto Murillo die op het punt stond met vaderschapsverlof te gaan.

Nasty Gal zegt dat de ontslagen vielen vanwege een krimping van het team met 10%, er zijn die periode namelijk nog veel meer ontslagen gevallen. Maar een ongelukkige opmerking deed Aimee vermoeden dat dit anders zat. Haar was gezegd dat ze tot haar bevalling kon blijven werken, maar dat ze daarna niet terug hoefde te komen. Dit duidt er dus op dat ze wel iemand nodig hadden, maar niet iemand met een jong kind.

Wij verwachten dat dit niet het laatste is dat we over deze zaak horen…

  • 11426184_868732049907637_1474819205_n
    @sophia_amoruso: "Delinquent Girl Boss (in the @nastygal So Fly Skirt)"

(Beeld: www.instagram.com/sophia_amoruso)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties