0

Michael KorsMichael Kors speelde eind vorige week nog een vrolijk potje mode Pictionary met model Gigi Hadid, hij was vrolijk aan het lachen. Helaas zal dat met zijn marketing team op dat moment wel anders hebben gezeten. Sinds afgelopen juli loopt er namelijk een rechtszaak tegen het label.

Een Amerikaanse dame heeft het label aangeklaagd vanwege de manier waarop items in de Michael Kors outlet worden geprijsd. Zij dacht de “Side Anklez White jeans” gekocht te hebben voor $79.99, een besparing van 30% op de échte verkoopprijs van $120. Op het eerste gezicht lijkt daar niks mee mis. Totdat je erachter komt dat Michael Kors producten produceert speciaal voor de outlet stores, waaronder die broek. Deze broek heeft dus nooit daadwerkelijk $120 gekost en dus had de Amerikaanse ook geen 30% bespaard. Oftewel het merk doet alsof er een korting op het product geldt, maar dat is niet zo.

Nadat deze zaak al bijna een jaar loopt (sinds juli vorig jaar) heeft het label besloten te settelen en een bedrag te betalen van $4.8 miljoen. Ondanks dat dit nog goedgekeurd moet worden door een rechter heeft Michael ook uit zichzelf beloofd de prijskaartjes in zijn outlets aan te passen. In plaats van MSRP (Manufacturer Suggested Retail Price) zal er iets gaan staan als ‘waarde’.

  • Michael Kors

(Beeld: www.instagram.com/michaelkors)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties