0

LouboutinEr zijn een aantal merken waarvan je de stukken van heinde en verre al kunt herkennen. Ze hebben zó een duidelijk handelsmerk dat er geen twijfel over bestaat dat het stuk van een bepaalde designer is. Natuurlijk zien we dat deels door logo’s, denk maar aan de C’s van Chanel, maar dat kan ook komen door een bepaalde print: de drie strepen van Adidas en het ‘schaakbord’ printje van Louis Vuitton. In het geval van Louboutin zijn dat natuurlijk de rode zolen.

Helaas voor die highclass merken maken na-apers graag goedkope knock-offs voor iedereen die de echte stukken niet kan betalen. Vooral in het geval van Louboutin zijn er genoeg winkels die een graantje willen meepikken van de rode zolen hype. Ook het Nederlandse van Haren probeerde dit handelsmerk te ‘jatten’, maar daar stak Louboutin een stokje voor. De Halle Berry collectie met rode zolen moest door van Haren uit de productie en uit de verkoop worden gehaald, was de conclusie van de Rechtbank te Den Haag.

De rechtszaak die hiervoor nodig was, drukte Louboutin wel met de neus op de feiten: hier in Europa zit het net even anders met hun alleenrecht op de rode zolen dan in de VS. Van Haren ging echter in hoger beroep en kreeg gelijk van de Rechtbank van Koophandel te Brussel, de rode zool is géén geldig handelsmerk. Daarna ging Louboutin in beroep bij het Brusselse Hof van Beroep en toen kregen zij weer gelijk. The Fashion Law.com meldt inmiddels dat de Rechtbank te Den Haag de kwestie om het trademark heeft doorgespeeld naar het Europese Gerechtshof. Daar wordt opnieuw gekeken naar de kwestie: is de rode zool een rechtmatig handelsmerk van Louboutin of mag iedereen met het design aan de haal?

Van Haren is inmiddels al lang uit the picture, maar zij zullen vast lachen in hun vuistje als Louboutin uiteindelijk ongelijk krijgt.

  • ouboutin 2

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties