0

Topshop-x-Adidas-Originals-CampaignAl tientallen jaren loopt iedereen in de iconische Adidas ontwerpen rond met drie strepen. Ze verschijnen op sportbroeken, shirts, sweaters, speciale collecties en zelfs op de sneakers van het merk. De drie strepen zijn zo ongeveer een synoniem voor Adidas geworden.

Logisch dat ze er bij het label dan ook niet van houden als andere merken aan de haal gaan met het ontwerp. Zelfs niet als dat andere merk Marc Jacobs is. Afgelopen woensdag is Adidas dan ook een rechtszaak begonnen tegen het luxelabel: Adidas vindt namelijk dat Marc Jacobs met een design van vorig jaar (een trui met daarop vier strepen die over de mouw lopen) Adidas’ auteursrecht verbreekt.

De exacte woorden in de aanklacht luiden: “Marc Jacobs’ use of confusingly similar imitations of Adidas’ Three-Stripe Mark is likely to deceive, confuse, and mislead purchasers and prospective purchasers into believing that the apparel sold by Marc Jacobs is manufactured by, authorised by, or in some manner associated with Adidas, which it is not”. 

Wat vind jij? Heeft Adidas een punt? Bekijk beide designs hieronder.

  • Adidas
    Een beeld uit de Topshop x Adidas Originals collectie
  • P00109049--STANDARD
    De Marc Jacobs trui met vier strepen aan de zijkant.
  • CCL8mZUWAAAeA0s
    Ontwerpen van de twee designers naast elkaar, links Adidas en rechts Marc Jacobs.

(Beeld: www.adidas.nl)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties