0

Speciaal ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan, brengt de beroemde juwelier Tiffany & Co. (ja, die van de blauwe doosjes) een boek uit met foto’s van de meest legendarische sieraden uit de collectie van het Amerikaanse sieradenmerk.

De juwelen worden gedragen door zes modellen, waaronder onze eigen Doutzen Kroes. De foto’s zijn geïnspireerd op de portretten van de negentiende eeuwse Amerikaanse schilder John Singer Sargent die beroemd was vanwege zijn rijke, exotische en theatrale damesportretten.

Op de foto waarop Doutzen een oudroze jurk aan heeft, draagt het tomodel de ’Stars and Moons’ collier van Jean Schlumberger met 587 diamanten van in totaal 125.0 karaat. Hij was één van de vier vaste designers van Tiffany en wordt gezien als een van de grootste sieradenontwerpers van de twintigste eeuw. Op de andere foto zie je Doutzen met een statement armband van Tiffany & Co. met een diamanten roos van o.a. Tiffany Yellow Diamonds, witte diamanten, tsavoriet en spessartine in 18-karaats geelgoud. Wauw!

Doutzen met de iconische Tiffany & Co. ketting

En hier draagt het topmodel een unieke armband van het sieradenmerk

www.tiffany.com

(Tekst: Nina de Bruijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties