0

carrie paris 150Iedere vrouw zal het beamen: Parijs is niet alleen de hoofdstad van de liefde, maar ook die van de mode. En dát is misschien nog wel veel belangrijker voor de stad zijn inkomsten. De Parijse burgemeester Anne Hidaldo heeft dit in ieder geval goed in de gaten.

Terwijl de Fashion Week in de Franse hoofdstad bijna ten einde is, wordt bekend gemaakt dat de stad een astronomisch bedrag van maar liefst €57 miljoen (!) in de weelderige wereld van de mode gaat stoppen. Als je een beetje hebt bijgehouden wie en wat er allemaal rondliep deze dagen, zal je dat niks verbazen. Tientallen celebrities, modellen en bloggers sliepen, shopten en aten deze dagen in Parijse ondernemingen. Het zal de stad geen windeieren hebben gelegd.

De geldinjectie moet ervoor zorgen dat de romantische stad zijn titel als hoofdstad van de mode behoudt, zodat fashionista’s van over de hele wereld blijven komen (en shoppen). Een deel van het geld zal geïnvesteerd worden in drie Parijse modescholen: Duperré, Estienne en Boulle. Zo zorgt Parijs ervoor dat ook zijn eigen toekomstige mode-ontwerpers baat hebben van het extraatje.

  • carrie paris 500

(Beeld: Sex and the City )

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties