0

annic yolanthe 150Yolanthe gaat als een speer! Naast dat ze een fijne deal met RTL heeft, ze gaat het programma Expeditie Poolcirkel presenteren en zal te zien zijn in de dramaserie Bluf, gaat het ook super goed met haar sieradenlijn YC Jewels. Het leuke is dat de YC Jewels items vanaf nu ook te koop zijn bij V&D!

De samenwerking tussen Yolanthe en het warenhuis gaat natuurlijk niet ongemerkt voorbij en zojuist, bij de lancering van YC Jewels bij V&D in Leiden, sprak ILFN’s founder & director Annic met de beeldschone half-Spaanse over haar sieradenlijn, beauty producten, haar stichting, haar huis op Ibiza en meer! Het leuke is dat de meeste vragen rechtstreeks van jullie kwamen: Annic had namelijk op Instagram gevraagd wat jullie graag zouden willen weten van Yolanthe. Ook leuk: binnenkort kunnen jullie het interview ook terugzien in Annic’s reallife soap!

Lees het complete interview hieronder!

Welk sieraad van YC Jewels vind je zelf het mooist?
Ik vind alles van mijn lijn natuurlijk mooi maar mijn absolute favoriet is de memory bracelet! Deze armbandjes hebben allemaal een hidden message als je goed kijkt: er staan woordjes in zoals star, love, trust. De memory bracelets zijn ook heel mooi in het daglicht want dan glinsteren ze prachtig. Ik mix en matcht ze heel graag met mijn andere sieraden.

Hoe lang sta je ‘s morgens voor de spiegel?
Dat ligt eraan wat ik die dag ga doen. Voor mijn werk ga ik natuurlijk altijd in de visagie maar als ik ga lunchen met Wesley bijvoorbeeld dan sta ik best kort voor de spiegel. Soms zelfs wel korter dan Wesley! Ik ben dan blij dat het allemaal niet hoeft zoveel make-up. Ik gebruik wel altijd CC cream, dat is de nieuwe vorm van BB cream, want daar zit een factor in en een tintje. Als je die opdoet is allemaal net wat egaler. Verder draag ik dan ook mascara.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Alles wat ik meemaak in mijn dagelijks leven inspireert mij: de mensen om mij heen zoals mijn zussen. Ik heb natuurlijk acht zussen en ze zijn allemaal anders maar ook weer hetzelfde. De één is moeder, de ander niet, de één woont op Ibiza, de ander in Amsterdam. Natuurlijk speelt overal waar ik gewoond heb ook een rol. Ik ben opgegroeid op Ibiza maar ik heb ook in Madrid, Milaan en Istanbul gewoond. Voor mijn stichting ga ik ook naar India en Cambodja. De kleurtjes en de muntjes haal ik dus overal vandaan.

Draag je ook wel eens zilver?
Ja ik combineer zilver gewoon rustig met rosé en goud.

Wanneer start je met een kledinglijn?
Ik heb al heel veel dingetjes ontworpen: jurkjes, jasjes, petjes. Ik heb wel al heel veel tekeningen, maar wanneer ik het écht ga produceren weet ik nog niet. Het is niet zo maar iets, ik wil nu eerst dat het met mijn sieraden écht goed gaat. Het ligt nu na vier jaar in de winkels, in Nederland exclusief bij V&D, en daar ben ik echt super trots op. Sinds kort heb ik ook accessoires zoals clutches, paspoorthouders, enzovoorts, en dat loopt nu heel goed. Ik ga het gewoon steeds iets meer uitbreiden.

Wat is jouw favoriete parfum?
Davidoff Cool Water draag ik al sinds ik een jaar of 12/13 ben. Het hoort nu ook echt bij me. Als ik een keer wat anders draag dan zeggen mijn moeder en Wes dat het niet klopt. Als jij je parfum zelf niet ruikt, dan past het bij je.

Wat is de favoriete combinatie van je eigen sieraden?
Ik ben eigenlijk constant aan het mixen en matchen. Er zijn verschillende kleuren, maten en ik wissel ook met de muntjes die aan twee zijdes bedrukt zijn. Ik heb ook hele lange kettingen. Voor ieder wat wils!

Wat is je favoriete kledingmerk?
Ik heb niet één specifiek merk want ik vind heel veel verschillende merken leuk maar er is geen waarvan ik zeg ik vind a tot z mooi. Ik kan heel goed slagen bij River Island, die hebben echt fantastische dingen, of Zara. Maar Chanel maakt supermooie tassen en jasjes en Dolce & Gabbana heeft hele mooie jurkjes met kant. Die Italiaanse stijl vind ik wel echt heel mooi.

Kom je elk seizoen met een nieuwe collectie?
Het afgelopen jaar was het gewoon zo dat als ik iets nieuws had, het meteen verscheen. Zo kwam er elke week wel iets en dat is ook leuk om het vernieuwend te houden. Voor winkels willen we drie keer per jaar een nieuwe collectie doen. Bij V&D ligt alles van het afgelopen jaar en de laatste collectie. Ongeveer 90 procent wat ik maak ligt in de winkel en de rest is online verkrijgbaar.

Wat vind je het leukste aan het proces van sieraden maken en verkopen?
Ik vind de eerste dag het leukst als ik het ga tekenen. Ik maak alles zelf en de tijd vliegt voorbij als ik in mijn atelliertje zit. Voor ik het weet zijn er zes uur voorbij en dan denk ik: ‘ik moet het eten nog maken want Wesley komt zo thuis’. Daarnaast vind ik de laatste dag ook heel leuk: als de samples er zijn en het in de winkels ligt. Het hele proces in het midden is ook wel leuk maar soms ook niet, daar ben ik wel eerlijk in. Soms zijn dingen niet zoals ik het wil en dan moet ik weer terug naar China. Uiteindelijk komt het allemaal goed!

Wie zien als allereerste de samples die je maakt?
Het is telkens verschillend: mijn vriendinnen, mijn zussen, mijn moeder, mijn schoonmoeder, mijn nichtjes, wie dan ook langs komt. Er komt vaak visite en dan laat ik het altijd wel zien. Wes is alleen regelmatig de eerste omdat we gewoon elke dag samen zijn. In het begin vond hij alles wat ik liet zien geweldig maar nu, een paar jaar later, is hij wel meer kritisch.

Wat vind hij de mooiste sieraden bij jou?
Hij vindt de muntjes heel erg leuk, de fijne kettinkjes vindt hij heel erg mooi en de memory bracelets.

Heb je nog andere ambities voor YC behalve sieraden en accessoires?
Ik ben natuurlijk ook heel erg bezig met mijn online lookbook. Dat is best wel veel werk en daar krijg ik nu hulp bij. Ik ben heel erg perfectionistisch, iets wat voor mij soms wel een belemmering is. Alles wat ik doe is nog steeds allemaal heel persoonlijk: ik zoek bij Polyvore bijvoorbeeld allemaal dingetjes zelf bij elkaar en dat is ook niet het moeilijke, dat vind ik juist heel leuk! Dan heb ik ook nog twee keer in de week een nieuwsbrief met een personal note en mijn column voor Grazia. Daarnaast probeer ik op social media ook nog wat leuks te doen en heb ik mijn diary bij jullie! Ook heb ik nog mijn gewone werk: acteren voor Bluf en over 10 dagen ga ik weg voor Expeditie Poolcirkel naar de kou. Het houdt me van de straat al die dingen! Ik ben heel erg druk, maar het zijn dingen die me energie geven.

Wat nou als je ergens geen zin in hebt?
Als er dingen zijn die ik niet leuk vind dan moet ik er ook gewoon doorheen, het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Ik zit soms echt met mijn handen in het haar: ik moet mijn tekst nog leren, ik moet dat doen, ik moet voor mijn stichting nog daar heen, en dan nog de samples… Oh my god!

Wat doe je allemaal precies voor je stichting?
Dat is echt iets waar ik dagelijks mee bezig ben. Die reizen zijn natuurlijk iets wat mensen echt zien en elk jaar maken we wel een documentaire, maar los daarvan bedenken we campagnes voor middelbare scholen. Heel vaak doen scholen acties om geld voor ons in te zamelen en dan moeten wij ook even langsgaan om ons gezicht te laten zien. We bedenken van alles en er zit veel meer werk achter dan mensen in eerste instantie denken.

Hoe gaat het met het huis in Ibiza?
Ik heb het heel druk nu maar ik ga er over vijf weken weer heen. Ik probeer elke maand even twee dagen te gaan. Heel handig: we hebben een groeps-app met iedereen die met het huis bezig is en ik krijg elke dag wel fotootjes binnen met de vorderingen. Elke ochtend als ik wakker wordt dan kijk ik meteen. Mijn schoonvader is echt een schat en zit er ook bovenop. Allebei mijn schoonouders zijn super lief!

  • annic yolanthe 500

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties