0

Sinds ik vorig jaar I Love Fashion News omdoopte tot Annicvw.com ben ik altijd opzoek naar inspirerende verhalen. Vandaag deel ik het verhaal van Lucette die, ondanks haar relatie en goeie baan, drie maanden naar New York vertrok. Hoe cool?! Ik denk dat zoveel vrouwen dromen van de meest geweldige avonturen (reizen, ondernemen etc. ), maar het uiteindelijk tóch niet doen. Lucette wel, en daarom vroeg ik haar voor een interview om jou te inspireren om voor jezelf te kiezen. Lees je mee?

"Ik ben eind twintig, woonde samen met mijn vriend en we waren bezig met toekomstplannen. Als ik het nu niet zou doen, wanneer dan wel?"

Kun je jouw leven kort omschrijven voor je naar New York ging? 
Voordat ik naar New York vertrok werkte ik als Senior PR manager bij een PR bureau in Amsterdam waar ik verantwoordelijk was voor alle PR van verschillende fashion/lifestyle merken. Ik had een onwijs leuk klantenportfolio en had het naar mijn zin, maar na 4 jaar was ik klaar voor een nieuwe stap. 

Wanneer begon het New York avontuur te kriebelen?
In 2008/2009 heb ik ruim een jaar in NYC gewoond voor stages bij modemerken Diane von Furstenberg en alice + olivia. Daarna heb ik een tijdje als freelancer luxury events georganiseerd voor een event bureau waar ik mijn liefde en talent ontdekte voor events, creativiteit en organisatie. Toen ik terug naar Nederland verhuisde was mijn plan om een aantal jaren werkervaring op te doen om vervolgens weer naar New York te vertrekken. Die jaren werkervaring werden er meer en meer en ik zag mijn 'NYC droom' langzaam verdwijnen. Ik ben eind twintig, woonde samen met mijn vriend en we waren bezig met toekomstplannen. Als ik het nu niet zou doen, wanneer dan wel? 

"In de tussentijd heb ik mijn vriend gebeld: "Schat, ik heb een plan! Ik ga zelf naar New York voor een paar maanden en mij specialiseren in Digital Marketing en Luxury Goods!"

Wanneer en hoe heb je de knoop doorgehakt. 
In november 2014 had ik een etentje met een goede vriendin die ik kende uit NYC. Zij was net terug na een maand vanuit NYC te hebben gewerkt en we hadden het over de nieuwe hotspots, Central Park in de herfst, de onverwachte avondjes dansen en de talloze cocktail bars die je in NYC vindt. Ik besefte me hoe graag ik er weer naartoe wilde! Zij liep even weg en in de tussentijd heb ik mijn vriend gebeld: "Schat, ik heb een plan! Ik ga zelf naar New York voor een paar maanden en mij specialiseren in Digital Marketing en Luxury Goods!". Het leek allemaal opeens gewoon heel logisch. Mijn vriend was uiteraard wel even verrast en ik had wel wat uit te leggen... maar hij is vanaf het begin ontzettend supportive geweest. Toen begon de lange weg met het uitzoeken van de opties, ook op woon/visum gebied, om uit te zoeken wat het beste plan zou zijn. 

Lucette

Wat heb je precies in NY gedaan?
Ik ben al jaren werkzaam in PR en Events voor veel luxemerken; met name in de beauty en fashion industrie. De PR industrie is ontzettend veranderd de afgelopen jaren, hierdoor is kennis van online mogelijkheden voor klanten nog veel belangrijker geworden. Ik miste hier een bepaalde algemene kennis over Google Analytics, SEO, SEM en mogelijkheden voor creatieve, online campagnes voor mijn klanten. Vandaar mijn keuze voor Digital Marketing for Luxury Goods; een intensief programma aan New York University (NYU). Ik heb hiervoor vijf vakken gevolgd die ik zelf in drie maanden in heb gepland, dat was vrij ambitieus, maar het is heel goed bevallen. 

"Onlangs heb ik thuis mijn official certificate vanuit NYU toegestuurd gekregen; toen heb ik toch nog maar even een glas champagne voor mijzelf ingeschonken..."

Teruggaan naar de schoolbanken na zeven jaar te hebben gewerkt was natuurlijk even wennen. Iedere dag huiswerk maken, deadlines halen van de professor in plaats van mijn klanten zoals ik gewend was, tentamens en tientallen opdrachten vragen om motivatie, doorzetten en discipline. Ik heb alle vakken afgerond met de hoogst haalbare 'A' en kreeg onlangs thuis mijn official certificate vanuit NYU toegestuurd; toen heb ik toch nog maar even een glas champagne voor mijzelf ingeschonken...

Vond je het niet moeilijk om je vriend in Amsterdam achter te laten?
Ik ben alleen naar New York vertrokken, mijn vriend waarmee ik al drie jaar samen was voor mijn vertrek, bleef dus alleen thuis in Amsterdam. De laatste maanden voor mijn vertrek gingen zo snel voorbij; een heerlijke vakantie met vriendlief naar Bali, afscheidsetentjes met collega's en klanten, de laatste to do's voor vertrek. En dan breekt opeens de laatste week aan; ik vond het heerlijk om mijn hele garderobe om te gooien en alle party dresses uit de kast te trekken die al veel te lang niet meer waren gedragen. Mijn vriend zou mij na zes weken al opzoeken om samen een heerlijk lang weekend in New York door te brengen. Dat leek best goed te doen, totdat je de eerste dag alleen wakker wordt en je je afvraagt waar je in hemelsnaam aan begonnen bent. Maar goed, dat hoort erbij en het enige wat je kunt doen is het toelaten, accepteren en focussen op de mooie dingen die vanaf de eerste dag al voorbij kwamen. Mijn tweede avond  in NYC was ik uitgenodigd voor een BBQ in Meatpacking District en genoot ik al volop van alles om mij heen. 

"Uiteraard heb ik mij wel afgevraagd of het de juiste beslissing was om zonder mijn vriend dit avontuur aan te gaan"

Hoe heb je vooraf gezorgd dat het haalbaar was qua financiën, werk en relatie?
Om deze stap te nemen heb ik natuurlijk hard gespaard. Ik heb alle kosten duidelijk onder elkaar gezet en daarbij ook rekening gehouden met kosten als verzekering, telefoon, metro, etc. En als het om NYC gaat mag je nog wel wat extra's sparen want de stad is een stuk duurder geworden de afgelopen jaren. Ik had een buffer opgebouwd voor als ik terug zou komen, en dat zou ruim voldoende moeten zijn, maar mijn verstandige buffer was toch echt op bij terugkomst op Nederlandse bodem. Gelukkig heb ik tijdens de afgelopen jaren een sterk netwerk opgebouwd en had ik de luxe positie om al vrij snel te kiezen uit leuke opdrachten; inmiddels ben ik aan het freelancen en werk ik voor verschillende bureaus en merken op het gebied van PR & Events. 

Uiteraard heb ik mij wel afgevraagd of het de juiste beslissing was om zonder mijn vriend dit avontuur aan te gaan. Er werd ook veel aan mij gevraagd of het wel goed ging tussen ons, waarom ik zo graag weg wilde. Natuurlijk is het een test, je relatie moet het aankunnen en communicatie wordt er over Skype niet bepaald beter op. Nu heb ik een Italiaanse lover dus is miscommunicatie tussen ons sowieso wel eens een challenge, ik was dan ook erg benieuwd hoe dat zou gaan. Ons uitgangspunt was; als onze relatie niet sterk genoeg is om drie maanden van elkaar te houden op afstand, dan is de kans op 'happily ever after' niet groot genoeg. We hebben elkaar gemist vanaf dag één en hebben het heerlijk gehad tijdens onze twee weekenden samen in New York waarbij we echt weer even goed bij konden praten. Daarnaast zijn WhatsApp Calls wel echt een uitvinding waar we dankbaar (en veel!) gebruik van hebben gemaakt. Dat 'happily ever after' wel degelijk onze toekomst is, bleek toen ik terugkwam uit New York toen mijn vriend op 1 januari op zijn knieën ging en mij ten huwelijk vroeg. Maar daarover hier op Annicvw.com snel meer!

"Veel mensen in mijn omgeving reageerden met: 'oh wow, ja, als ik de financiële middelen zou hebben dan zou ik ook wel zoiets doen'. Ik heb mij altijd verbaasd over deze opmerkingen..."

Wat zijn jouw tips voor iemand die denkt: "Dit wil ik ook!” 
Het moment om de knoop door te hakken wordt nooit makkelijker dan nu! Als je weet dat je iets wil, je het niet uit je hoofd kunt zetten en eigenlijk alleen maar wacht op het moment dat de omstandigheden makkelijker worden om de beslissing te nemen, dan weet jij eigenlijk al lang bij jezelf dat je het moet doen. Veel mensen in mijn omgeving reageerden met: 'oh wow, ja, als ik de financiële middelen zou hebben dan zou ik ook wel zoiets doen'. Ik heb mij altijd verbaasd over deze opmerkingen, ik heb zelf ook jaren gespaard voor een paar maanden New York. Het is maar net waar jij je prioriteiten legt en het er voor over hebt om dat ene leuke jurkje of schoenen toch te laten liggen. Schrijf voor jezelf eens concreet op wat je ervoor nodig zou hebben om het avontuur aan te gaan dat je zo graag zou willen; zowel op financieel, als privé vlak. Misschien wil je partner wel met je mee? Of is het gewoon een mooi moment om deze stap zelf te nemen en een aantal maanden afscheid van elkaar te nemen? Mijn vader heeft me ook nog een tip gegeven; hij benadert deze 'leuke ideeën' van zijn dochter vaak ook met een business approach. "Hoe lang moet je werken om dit terug te verdienen?" "Wat moet je straks gaan verdienen om dit er binnen periode X uit te krijgen en wat is je ROI?" (return on investment). Het leek wel op een PowerPoint presentatie waar ik in het begin helemaal geen zin in had, maar het doet je ook nog beter beseffen om wat voor investering het gaat. Ook als het gaat om een investering in jezelf.

Heb jij of ken jij iemand met een mooi of bijzonder verhaal wat goed past op mijn website waarmee ik mijn lezeressen kan inspireren? Stuur dan een mailtje naar [email protected] o.v.v. interview.

Foto's: Renske Gosselink for the-newton.com.

Reageer op dit artikel
Annic ten Duis

Door Annic ten Duis op

Lees meer artikelen van Annic

Read next…

Reacties