0

Zoals jullie vast al hebben gelezen op I Love Fashion News komt de Modepolitie terug! Vanaf vandaag is het programma weer op de buis te zien. Beautycoach en presentator Thijs Willekes en styliste Manon Meijers hebben het stokje overgenomen van Nada van Nie en Patty Zomer. Hoog tijd dus om dit duo even aan de tand te voelen over het modegevoel van Nederland én het nieuwe programma natuurlijk!

Wat is de grootste modeblunder die Nederlanders maken?
Thijs: Er is niet zozeer één specifieke fout die er gemaakt wordt. Het ligt aan leeftijd, type, sterke kanten en minder sterke kanten van jezelf. Als je dit bij elkaar optelt, kun je vaststellen wat voor je werkt en wat niet.
Manon: Nederlanders hebben gewoon te weinig zelfkennis. Veel herkennen hun sterke en zwakke punten niet. Met behulp van kleding kun jij jezelf heel anders presenteren. Er zijn bijvoorbeeld ‘grijze muisjes’ die verlegen zijn en zichzelf niet heel sprankelend aankleden. Met behulp van een leuke outfit kunnen ze er ineens veel toegankelijker uitzien waardoor ze zelf niet altijd meer de eerste stap hoeven te nemen.
Thijs: Maar als ik echt één modeblunder moet noemen dan is dat de driekwart broek. Niet omdat het wat met mode te maken heeft, maar je lijkt er kleiner én dikker door!

Wat vinden jullie van het modegevoel van de gemiddelde Nederlander?
Thijs: Er zijn heel veel Nederlanders die het graag willen, dus er is een positieve instelling. Maar de vertaalslag gaat nog niet altijd goed.
Manon: Met name het klakkeloos kopieren. Bij iedere trend moet jij je afvragen: wat past bij mij en wat niet.

De mensen die worden aangesproken, lopen gewoon op straat en vragen er eigenlijk niet om. Daarnaast kunnen ze zelf wel heel blij zijn met hun look. Vinden jullie het niet lastig om kritiek te geven op iemand zijn outfit?
Thijs: Dat is inderdaad zo, dat mensen er niet om vragen. Maar ze kunnen meedoen als ze willen en als ze dat liever niet hebben; even goede vrienden. Maar opvallend veel mensen staan open voor ons advies.
Manon: Wij pakken het ook wat subtieler aan dan onze voorgangers. Vaak zien mensen er niet top uit dankzij ontwetenheid. Wij zijn er om hen te helpen.
Thijs: Het is ook niet ons doel om heel Nederland modeminnend te maken.

Pakken jullie de ‘kritiek’ bij iedereen hetzelfde aan, of pas je het aan op het zelfvertrouwen die de persoon in kwestie uitstraalt?
Manon: Absoluut! Je kijkt van te voren of iemand tegen een stootje kan. Eventueel passen we onze instelling aan op hoe de persoon reageert. Met behulp van een grapje kun je ook een advies geven. Wij willen absoluut mensen niet aanvallen. Het belangrijkst is dat mensen een goed gevoel krijgen.
Thijs: We willen op een betrokken manier mensen hun uiterlijk verbeteren, innerlijk en uiterlijk zijn met elkaar verbonden. Een positieve inslag staat voorop! Je wil mensen niet onzeker maken, maar hun beter laten voelen over zichzelf!

Welk persoon is jullie bijgebleven van de opnames?
Thijs: Er was een meisje die een klein ‘buikje’ had en dit dacht te verbloemen door op een strak t-shirt een grote riem te dragen die precies op haar lovehandles viel. Mensen denken soms hun minpunten te camoufleren terwijl ze het juist accentueren!
Manon: Op de Tilburgse kermis kwamen we een meisje tegen. Ze was het 13-in-één-dozijn typje met een mooi gezichtje. Na de metamorfose liep het meisje ineens als een topmodel. Ze had een zelfvertrouwen waar Doutzen een puntje aan kan zuigen.

Hoe verliep de samenwerking tussen jullie? 
Manon: Verrassend leuk! Vanaf dag één hadden we een klik. Thijs en ik zitten op dezelfde golflengte. Wij wilden beiden een empathie uitstralen en een feel good programma maken met een beetje pit. Daarnaast lijken we op elkaar. We hebben dezelfde humor, zijn beide Waterman van sterrenbeeld en hebben overeenkomstige rare trekjes. Thijs krijgt net als ik de hik als hij eet en praat tegelijk!
Thijs: Daarnaast zijn we even lang. Als Manon een hakje draagt, dan heeft ze mijn lengte. Wat ik goed vind aan haar is de manier waarop ze met vrouwen omgaat in het programma. Ik kan dames natuurlijk alles zeggen, er is geen concurrentie tussen mij en een vrouw. Manon weet het advies zo te brengen dat een vrouw zich niet aangevallen voelt door haar.

In wat verschilt de Modepolitie 2.0 van de oude Modepolitie? 
Thijs: Wij hebben echt een positieve inslag. Wat Patty en Nada deden was natuurlijk 9 jaar geleden en zij maakten spraakmakende televisie omdat het vernieuwend was om zo pittig uit de hoek te komen. Tegenwoordig doet iedereen dat. Bij de Modepolitie 2.0 wordt er daarnaast gebruik gemaakt van een drietal lokaties. We spreken mensen aan op straat, gaan naar evenementen (bijvoorbeeld de Tilburgse Kermis of Campzone) en zoeken iemand op die door een ander is opgegeven. Bij de Fashion Rehab ondergaan ze uiteindelijk de metamorfose, die elke week aan de hand van een trend gebeurt. Hierdoor laten we zien dat een trend op meerdere manieren geinterpreteerd kan worden. De Modepolitie 2.0 is een écht programma. We laten gewoon zien als mensen het resultaat niet mooi vinden.

Net als ons reuze nieuwsgierig geworden naar de Modepolitie 2.0? Kijk elke maandag om 21:30 tot 22:30 naar RTL5!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties