0

INTERVIEW Nieuws en leuke details over Yolanthes sieradenlijnWe hebben er even op moeten wachten maar sinds kort kunnen we allemaal in de sieraden van Yolanthe rondlopen! YC Jewels is geïnspireerd op Ibiza en is kleurrijk en divers; er zit voor iedereen wat bij!

Wij mochten vanmorgen langskomen bij Yolanthe in haar prachtige huis in Amsterdam om haar aan de tand te voelen over haar sieradenlijn. We ontfutselden leuke details én een heel leuk nieuwtje wat iets te maken heeft met diamanten!

Lees snel het interview hieronder!

Hoeveel collecties komen er paar jaar van YC Jewels?
“Dit jaar komen er vijf ‘collecties’ van YC Jewels maar dit wil ik terugbrengen naar drie collecties per jaar. Dit heeft te maken met dat de collectie nu eigenlijk niet compleet is omdat dat er nog heel veel dingen in productie zijn. Ik wou eerst de sieraden zelf testen om te controleren of ze van goede kwaliteit zijn. Pas dan worden ze in productie genomen.”

We konden de kralenarmbandjes die je met Wesley hebt gemaakt nog niet in de webshop vinden. Wanneer zijn deze te koop?
“Ze komen eraan! Ook deze armbandjes heb ik eerst zelf gedragen om te controleren of ze in perfecte staat zijn. Er zijn nu wat aanpassingen gedaan, maar ze zijn nu in productie dus zijn snel in de webshop te koop!”

Je werkt op dit moment samen met een Turkse webshop. Zijn er nog andere webshops waar de sieraden verkocht gaan worden? En winkels?
“Op dit moment worden ze inderdaad daar verkocht en natuurlijk op mijn eigen site. In de toekomst worden mijn sieraden ook in andere webshops verkocht en over een half jaar liggen ze in de winkels.”

Wat voor materialen zou je ooit nog willen gebruiken?
“Ik ben een samenwerking aangegaan met een heel mooi sieradenmerk voor een high end sieradenlijn met diamanten. Heb dit gisteren pas besloten dus jullie zijn de eerste die dit weten!”

Welk sieradenmerk vind je zelf mooi?
“Ik heb niet echt één merk dat ik helemaal geweldig vind. Van verschillende merken vind ik een paar items leuk, dat heeft iedereen denk ik wel. De items uit mijn eigen lijn zijn helemaal mijn smaak maar ik kan begrijpen dat niet iedereen alles mooi vindt voor zichzelf. Ik heb overigens pas gekeken naar wat andere merken hebben toen ik klaar was met het maken van mijn collectie.”

Komt er ook nog een wat meer betaalbare lijn?
“Items van YC Jewels zijn op dit moment te verkrijgen vanaf 30 euro. Ik wil wel meer items van die prijs maken, maar ik zou niet een compleet goedkopere lijn willen beginnen. Dan zou ik moeten inboeten op kwaliteit en dat vind ik jammer. Ik koop zelf liever ook een item van goede kwaliteit dat wat duurder is.”

Zou je ooit mannensieraden willen maken?
“Op dit moment zit er één armbandje in de collectie, dat een combinatie vormt met een vrouwenbandje. Leuk voor koppels om te dragen! De teksten die erop staan, sluiten perfect op elkaar aan. In de toekomst wil ik ook wel nog meer armbandjes maken voor mannen, maar ringen en kettingen zie ik niet echt zo zitten. Bij Wesley vind ik het ook mooi als hij niet zoveel sieraden draagt. Een paar armbandjes en een stoere rozenkrans zijn mooi, anders wordt het zo’n circus en dat hoeft niet bij mannen vind ik.”

Denk je ook qua uitbreiding aan andere accessoires zoals shawls en tassen?
“Zeker! Op dit moment ben ik bezig met extra accessoires voor YC Jewels zoals petjes en t-shirts met het logo. Mensen vinden het YC logo zo stoer dus ik vind het leuk om deze te verwerken hierin.”

Misschien een idee; een YC Jewels sieraad maken voor Stop Kindermisbruik (Yolanthe’s stichting)?
“Die heb ik al gemaakt en zal als het over goed over twee weken te koop zijn!”

yolanthe yc jewels interview 1

yolanthe yc jewels interview 2

yolanthe yc jewels interview 3

yolanthe yc jewels interview 4

yolanthe yc jewels interview 5

yolanthe yc jewels interview 6

yolanthe yc jewels interview 7

yolanthe yc jewels interview 8

www.yolanthe.com

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties