0

Waarschijnlijk ken je Lotte van den Hout al, want ze is natuurlijk één van de contributors op mijn website Annicvw.com. Maar de reden dat ik Lotte wilde interviewen is omdat ze een droombaan heeft. Tenminste, als je het mij vraagt. Hoe leuk is het als je je elke dag mag bezig houden met de de liefde, trouwen, gelukkige bruidsparen en de mooiste locaties...

1. Waarom ben jij weddingplanner geworden en wilde je dat altijd al worden?
Een klein beetje een cliché verhaal, maar ik verzamel al jaren beelden voor mijn droom wedding. Het beroep weddingplanner kwam pas in mij op na mijn studie aan het AMFI, na veel brainstormen, mijn jarenlange verzameling en het kijken van de film, The Weddingplanner met JLO (yes, écht waar!), was mijn gevoel zo sterk. Dit was het, dit ben ik! LOTTE is een weddingplanner. Ik ben een dromer, ik houd van mensen, van organiseren, ben obsessed van plannings en to do lijstjes en ben niet snel gek te maken of gestrest. Wat mij het meest bijzondere aan het beroep leek en wat ook gebleken is, is het contact met het bruidspaar tijdens en na de wedding. Je bouwt samen echt iets op en bent niet zomaar een opdrachtnemer.

"En het kijken van de film, The Weddingplanner met JLO (yes, écht waar!), was mijn gevoel zo sterk. Dit was het, dit ben ik! LOTTE is een weddingplanner"

2. Heb je hiervoor een opleiding gedaan?
Ik heb een cursus tot weddingplanner aan The Weddingplanners Insitute gevolgd. Het is een hele goede opleiding voor als je nog niet goed weet waar je moet beginnen, wat je stijl is en welke richting je op wilt. Daar wordt je heel fijn in begeleidt. Tijdens mijn studie aan het AMFI heb ik echter al veel geleerd over het creëeren van en denken in concepten, daardoor had ik voor mezelf al een paar jaar een concept voor mijn eigen bedrijfje bedacht. Van de naam, de stijl van weddings, design website tot mijn communicatie met het bruidsparen. Dus als ik terug kijk denk ik dat ik uiteindelijk het allermeeste gehad aan mijn tijd aan het AMFI. Daarnaast weet ik altijd goed wat ik wil en als ik iets wil dan zorg ik ervoor dat het lukt!

3. Hoe heb je je eerste opdrachten gekregen?
Via een oud-collegaatje. Aan de lunchtafel riep ik al een langere tijd dat ik later weddingplanner wilde worden. Ze was gevraagd als ceremoniemeester bij de wedding van haar beste vriendin, maar zag dat niet zo zitten en heeft mij toen voorgedragen.

4. Hoe wist je wat je moest rekenen als tarief bij je eerste bruiloften? En wat kost een weddingplanner gemiddeld?
Door er veel over te praten met andere ondernemers. Een gemiddelde kan ik niet geven, omdat ik niet volgens vaste pakketten werk. Ik heb voor mezelf wel een uurtarief waar ik vaak vanuit ga. Samen met het bruidspaar gaan we zitten en bespreken we hun wensen. Bespreken we wat zij graag zelf zouden doen en waar ze mijn hulp voor kunnen gebruiken. Aan de hand van deze wensen en hun budget ga ik een mooi voorstel maken die binnen deze wensen valt. Geen bruidspaar, wedding en budget is hetzelfde, dus ook niet de kosten van een weddingplanner.

"Om een paar mooie momenten te noemen; een bruid dansend het buffet openen op tafel met een lange glitter sleep wat het tafelkleed werd..."

5. Op welke bruiloft ben je het meest trots of heb je de mooiste herinnering aan?
Op iedere bruiloft ben ik even trots! Trots dat ik al zoveel lieve mooie mensen een LOTTE koppel kan noemen. Om een paar mooie momenten te noemen; een bruid dansend het buffet openen op tafel met een lange glitter sleep wat het tafelkleed werd, wakker worden op de trouwdag met sneeuw, de moeder van de bruid en de moeder van de bruidegom die een banketbakker cursus hebben gedaan en samen trots met de bruidstaart aan kwamen lopen, de dansvloer opgetrokken worden om met de bruidegom op de Backstreet Boys te dansen, samen met de bruidsmeisjes langs alle kamers van de gasten om ze wakker te maken met vrolijke muziek, een roos en een lieve lach en hele lieve bijzondere woorden tijdens een speech door de bruidegom in het bijzijn van alle gasten.

"De vraag of ik de mogelijkheden kon onderzoeken voor het huren van kamelen"

6. Wat is de meest ‘gekke' of bijzondere vraag die je hebt gehad voor een bruiloft?
Kamelen! De vraag of ik de mogelijkheden kon onderzoeken voor het huren van kamelen. En het is gelukt! Er mocht zelfs op gereden worden. De bruidegom sprong erop en ging samen met de rest van de stoet van buikdanseressen, slangen en dakka band de gasten ophalen om naar het feest te gaan.

7. Je hoort natuurlijk in het eerste gesprek met een bruispaar de mooiste aanzoeken. En ik weet dat je nog niet verloofd bent, maar hoe moet jouw vriend jou nog versteld doen staan met zijn aanzoek?
Als ik Daan moet geloven heeft hij het allerbeste aanzoek al jaren geleden bedacht... Maar ik fantaseer vaak over een heel simpel lief aanzoek op een mooie ochtend met tweetjes in bed, de balkondeuren open en de zon die binnen schijnt. De plek waar we misschien wel het allerliefste zijn.

8. En nu we het er toch over hebben, wat is het meest bijzondere of romantische aanzoek wat je hebt gehoord. Kunnen we met z’n allen even wegdromen…
Poeh, daar vraag je me wat. Eigenlijk vind ik ze allemaal, stuk voor stuk, zo bijzonder. Het feit dat de man zoveel moeite voor haar doet en heeft besloten zijn hele leven voor haar te gaan. Hij vraagt het op zijn manier en hoe hij denkt dat zij het mooi zou vinden. Niets liever toch? Maar ik zag laatste wel een bijzondere voorbij komen op het internet. Een aanzoek van een jaar... De bruidegom had een jaar lang iedere dag voor de camera zijn vriendin zijn liefde verklaard en om haar hand gevraagd. Hier was natuurlijk een mooie compilatie van gemaakt die eindige met, 'look behind you', waar hij natuurlijk op één knie zat! Super lief en ook zo belangrijk dat je iedere dag tegen elkaar zegt hoeveel je van elkaar houdt. Dat zeggen mijn lief en ik ook iedere dag tegen elkaar.

Reageer op dit artikel
Annic ten Duis

Door Annic ten Duis op

Lees meer artikelen van Annic

Read next…

Reacties