0

Afgelopen dinsdag kreeg Amsterdam hoog bezoek; zanger James Blunt kwam namelijk een dagje over, en kijk, dat vinden we leuk. Reden voor zijn bezoek was dat James het gezicht is van de nieuwe geur MEXX Pure, en in die hoedanigheid mochten wij hem in het prachtige Conservatorium Hotel ontmoeten.

Maar voordat hij vertelde over onder andere zijn onstuimige nachtleven (dat komt zo) bracht hij zijn twee populairste nummers ten gehore; Goodbye my lover en You’re beautiful. In een beeldschone suite waar enkele weken daarvoor Madonna nog in sliep zaten we met een handvol journalisten op nog geen twee meter afstand van hem terwijl hij ons diep in de ogen keek en voor ons zong. Je begrijpt, het gezwijmel na afloop was niet van de lucht. Niet alleen vanwege het intieme concert, maar ook en vooral omdat James gewoon echt heel leuk is.

MEXX Pure staat voor zelfvertrouwen, een relaxte levenshouding, originaliteit, authenticiteit, en precies dat zijn de woorden waarmee je James zou omschrijven. Na het concert en fotomoment mogen we naast hem op de bank zitten voor een kort interview, dat al snel vooral over het nachtleven van Ibiza gaat in plaats van over de geur. Maar ach ook dat past helemaal bij MEXX Pure; gewoon zijn wie je bent en doen wat je wilt.

Het campagnebeeld en de flesjes. James is het gezicht van de mannengeur, voor de vrouwengeur is dat model Yuliya Snigir

Heb jij ook dat wanneer je een bepaalde geur ruikt dat dat direct een bijbehorende herinnering oproept?
Ja, ik moet dan altijd denken aan mensen die het dichts bij me staan, zoals m’n ouders. Ik verbind ze niet echt aan een bepaald parfum ofzo, maar meer gewoon hoe zij ruiken. En bij grote liefdes heb ik ‘t ook, dat zijn sterke herinneringen. Een vrouw met een eigen karakter en bijbehorende geur vind ik heel aantrekkelijk.

Ok, iets anders. Je woont tegenwoordig fulltime op Ibiza toch?
Ja ik ben dol op Ibiza. Het is een fantastische plek met prachtige stranden en heerlijk eten.

Spreek je Spaans?
Si. Perfecto.

Heerlijke hapjes waren in overvloed aanwezig

Oh ja ik niet, dus je moet me niet gaan testen nu. Hé en wat doe je daar allemaal dan? Dansen tot het ochtendgloren of met boek en thee op de bank?
Ik ga elke avond uit. Echt elke avond. Sterker nog, ik heb m’n eigen nachtclub.

Echt? Welke dan?
Achter in m’n tuin. Serieus.

Ja dit moet je even uitleggen hoor.
In m’n tuin dus, en het heeft ook een enorm bord met neonverlichting waarop staat ‘Blunties Nightclub, where everybody is beautifull’, heb ik ooit van m’n band gekregen. En ik heb een pop voor de deur met een gastenlijst waar de namen van m’n vrienden op staan. En er is een glitterbol. En een rookmachine. En van die discolichten. En ik word gesponsord door een Vodka merk.

Ik weet nou niet meer of je me in de maling aan het nemen bent of dat je serieus bent…
Echt ik ben bloedserieus.

(In de hoek van de suite begint iemand van zijn management driftig te knikken, en achter me wordt ook bevestigend gegiecheld.)

Liesbeth mocht ook op de foto met James. Smile!

Hmm ik zou dat wel eens met eigen ogen willen zien. In het kader van eerst zien dan geloven.
Ik kan je naam wel op die lijst zetten als je wil. Weet je wat het is, ik heb altijd veel vrienden die een paar dagen op bezoek komen en die willen dan altijd alle nachten uit. De afgelopen 5 maanden heb ik vakantie gehad en ja de afgelopen 5 maanden ben ik letterlijk elke avond uit geweest.

Pff dat je nog rechtop kan staan dan zeg.
Voorheen was ik wel een stukje langer ja.

Haha oke ik ga trouwens alle serieuze vragen overslaan, goed? Vertel, wat is het meest genante dat je ooit is overkomen op een podium?
Oh dat zijn er echt veel te veel.

Nou dan kies je de ergste. Waar je nog steeds zwetend van wakker wordt.
Toen mijn muziek opeens heel populair werd kreeg ik het stempel popster, maar ik wilde natuurlijk een rockster zijn. Dus toen besloot ik om dingen als stagediven en crowdsurfen te gaan doen, you know, rockstar stuff. Ik zat op het podium, achter m’n piano, rende naar het publiek en sprong – maar het publiek deed een soort Mozes-met-de-rode-zee move en ik kletterde keihard op de grond.
En ooit sprong ik van een podium tijdens Glastonbury, met 18.000 toeschouwers. Na het crowdsurfen wilde ik weer terug het podium opklimmen, wat jammerlijk mislukte want het was veel te hoog. Er stond een man op dat podium en ik keek hem aan terwijl ik smekend ‘help me, help me’ naar hem riep, in de hoop dat hij een arm zou uitsteken en me omhoog zou trekken. Totdat ik me realiseerde dat hij de BBC-cameraman was, die live uitzond naar het hele Britse publiek hoe ik als een vis op het droge ‘help me help me’ aan het roepen was, recht in de camera.

(James weet dit alles zo beeldend te vertellen dat iedereen aanwezig in de suite onophoudelijk aan het lachen is, ik veeg de tranen uit m’n ogen voor de laatste vragen.)

De suite met de journalisten en bloggers, en rechts in de hoek James' keyboard waar hij voor ons ging optreden

Het jaar is bijna voorbij, wat was jouw hoogtepunt van 2012?
Nou, ik kan me er niet veel van herinneren. Men zegt dat het wel een goed jaar is geweest.

Voor iemand die zo veel uitgaat heb je nog verrassend weinig symptomen als trillende handjes en dergelijke. Of ben je nu ook gewoon onder invloed?
Ik heb een borrel op ja. Wist je dat MEXX Pure wel voor 80% uit alcohol bestaat? Heel effectief.

(Tekst: Liesbeth Rasker)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties