0

yolanthe 150Yolanthe Sneijder-Cabau is een vrouw met velen talenten. Naast haar drukke acteercarriere, het heen en weer reizen tussen haar woonplaats Istanbul en Nederland, heeft zij ook nog eens de tijd om een nieuwe collectie te ontwerpen voor haar YC Jewels sieradenlijn die gisteren werd gelanceerd.

Deze dame kan absoluut niet stilzitten en nu dat YC Jewels zo goed loopt, kan een speciale kerstcollectie natuurlijk niet uitblijven. Dit gaat niet onopgemerkt voorbij en daarom vond er een speciale lancering plaats in de V&D in Utrecht waar I Love Fashion News natuurlijk bij was. Wij vroegen Yolanthe het fashionable hemdje van het lijf over de nieuwe feestelijke sieraden, maar ook wat zijzelf deze kerst gaat doen. Wat zijn de goede voornemens van deze hardwerkende dame en hoe combineert zij alle projecten in haar drukke leventje?

Lees het complete interview hieronder!

Hoe kwam je op het idee om een speciale kerstcollectie te gaan ontwerpen voor YC Jewels?
Ik kom uit een gezin met negen meiden en vier jongens en met kerst kopen wij altijd een cadeautje voor elkaar. Dit komt snel neer op een mooi sieraad. Ik heb namelijk acht zussen en dan is een armbandje of een kettinkje leuk om te geven. Ik heb nu een paar jaar mijn eigen sieradenlijn en mijn zusjes hebben in principe al bijna alles, telkens vraag ik mij af wat nu echt leuk is om aan ze te geven met kerst. Bij andere sieradenmerken kon ik niet echt een eyecatcher vinden voor de feestdagen. Ik ben naar mijn eigen collectie gaan kijken en naar de items die het meest populair zijn, zoals de leren armband, de memory bracelets en de sieraden met spreuken erin. Deze ben ik in een nieuw jasje gaan steken, bewerkt met goud, zilver en rosé en spreuken over liefde en familie.

Heb jij tijdens het ontwerpen iemand in jouw achterhoofd, misschien één van jouw acht zussen?
Ik heb niet één specifiek iemand in mijn hoofd, maar wel een combinatie van verschillende type vrouwen. Deze bestaan niet echt, maar dan vraag ik mij af hoe dit sieraad bij een blond meisje zal staan of juist bij een donker meisje of Latina. Natuurlijk moet het bij iedereen staan en daarom heb ik niet al mijn sieraden op één kleur gegooid. Ik heb er rekening mee gehouden dat er voor verschillende types iets te vinden is.

Wat is jouw favoriet van deze kerstcollectie?
Eigenlijk alles wat ik vandaag zelf om heb. Dat is de gouden leren armband met het YC Jewels logo en het armbandje met een mooie spreuk erop. Natuurlijk gaat het tijdens de feestdagen vooral om liefde en daarom is de LOVE ketting die ik nu draag ook één van mijn favorieten. Alles wat ik heb ontworpen, vind ik super leuk anders zou ik het niet doen. Alleen met bepaalde items heb ik het op een gegeven moment wel gezien en op andere raak ik nooit uitgekeken.

Wat doe je als jij enthousiast bent over een ontwerp, maar Wesley vind het maar niks?
Ik laat alles wel aan Wesley zien en dit komt omdat ik ook mijn eigen atelier thuis heb, dus komt hij regelmatig kijken wat ik aan het doen ben. Hij heeft overal wel zijn mening over en hij let ook erg op de details. Alleen is dit altijd wel heel positief en komt hij met goede ideeën hoe ik het anders kan doen. Soms zegt hij helemaal niks en zegt hij alleen: “Ik vind alles eigenlijk mooi wat jij ontwerpt”, echt een typisch mannen antwoord. Van de vijf mannen armbanden die ik in mijn collectie heb, is er één die hij niet zo mooi vindt en zelf niet zal dragen. Dat hoefde ik dan niet voor hem te doen, maar ik heb het toch gedaan voor de ander soort type mannen die er zijn. Dus als hij het niet helemaal eens is met een ontwerp breng ik het alsnog uit en soms pakt dit goed uit en soms heeft hij gelijk.

Heel veel meiden zullen een mooi sieraad uit deze kerstcollectie op hun verlanglijstje zetten, maar wat staat er op jouw kerstverlanglijstje?
Wauw, daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht! Ik ben wel heel erg van persoonlijke dingetjes en gelukkig is Wes ook heel creatief. Hij heeft weleens voor mij een gedichtje geschreven en deze ingelijst. Die heb ik toen op mijn nachtkastje gezet en het is alweer vijf jaar geleden maar hij staat er nog steeds. Dat heeft voor mij waarde en iedere keer als ik dat zie denk ik terug aan die kerst. Eigenlijk ben ik met alles blij of het nu een paar sokken is of een tekening, dan vind ik dat ook geweldig. Ik ben heel makkelijk blij te maken.

Naast jouw eigen sieradenlijn, wat is het meest waardevolle sieraad dat jij bezit?
Mijn trouwring natuurlijk, maar daarnaast de verlovingsring van mijn oma. Los van vandaag heb ik deze eigenlijk elke dag om. Mijn oma had deze aan mijn moeder gegeven en zij heeft hem heel lang gedragen. Toen mijn oma was overleden heeft zij die aan mij gegeven. Op een dag hoop ik deze dan weer aan mijn eigen dochter te kunnen geven. Het is een heel simpel goud ringetje en er zat ooit een klein mini kristalletje in, dat nu heel dof en weggesleten is. Alleen gaat deze al van generatie op generatie en is dus wel erg speciaal.

Hoe zit het met het kerst vieren in Istanbul?
Ze vieren daar wel kerst alleen noemen zij het vooral Oud en Nieuw, maar wel worden er kerstbomen neergezet en overal kerstlampjes. Turken staan ook bekend om lichtjes en vooral van het uitpakken. Rond deze tijd is het niet normaal, ik heb nog nooit zoveel lichtjes gezien en geen brug, straat of winkel blijft bespaard. Het is echt een gezellige stad!

Ga je het daar vieren of hier in Nederland?
Daar, want Wesley moet met Tweede Kerstdag voetballen. Zowel zijn familie als die van mij komen nu naar Istanbul om het daar samen te kunnen vieren. Ik ga ook mijn stiefzoontje ophalen en die zal twee weken bij ons blijven om kerst en Oud en Nieuw te vieren. Normaal kook ik altijd op alle dagen, maar nu er twee families komen trek ik me iets terug uit de keuken. Eigenlijk neemt iedereen altijd een eigen gerecht mee, maar nu iedereen bij ons is en er dus maar één keuken is wordt dit moeilijk. Met kerstavond wil ik er gewoon bij zijn, maar de andere dagen duiken de moeders, mijn zussen en ik wel de keuken in.

Als vrouw van een voetballer heb je in meerdere steden gewoond, zoals Milaan en nu Istanbul. Kunnen we nog een collectie verwachten die geïnspireerd is op die steden?
Er zijn al eerder items in de collectie geweest die daarop geïnspireerd waren, want dit doe je onbewust. Ik heb bijvoorbeeld haarsieraden die in de webshop te koop zijn en deze zijn wel meer Turks met muntjes en die rinkelen. In Milaan had je meer parels en zijn ze wat chiquer, dus daar had ik dat vandaan. Ook heb ik haarsieraden met veertjes en dat is meer Ibiza, waar ik vandaan kom. Zo heb ik van alles wat en dat vind je zeker terug in mijn collectie.

Het gaat nu super goed met YC Jewels, maar wat is de volgende stap met jouw eigen merk?
Ik heb nu ook accessoires, zoals paspoorthouders, portemonnees en clutches die vanaf volgend jaar in de winkel zullen liggen. De accessoirelijn wordt iets uitgebreid en daar ben ik nu dus vooral mee bezig. Daarnaast houd ik mij bezig met Vintage For Charity, dit zal nieuw zijn op mijn webshop. Al mijn tassen, schoenen en kledingstukken die ik niet meer draag zal ik daar gaan verkopen voor mijn stichting. Als je een item koopt, gaat hier de volle 100% van naar Free A Girl. Je doet er iets goeds mee en je houdt er ook nog eens iets leuks aan over. Vanaf januari zal dat op mijn website te vinden zijn.

Kunnen we binnenkort ook in kleding lopen dat door jou ontworpen is?
Nee, dat nog niet. Wel heb ik zelf al best veel ontworpen, zoals leren jasjes en jurkjes voor mijzelf en mijn zusjes. Dat vind ik hartstikke leuk, maar ik ben er nog niet aan toe om dat echt door te gaan zetten in een lijn. Ik ben nu vooral gefocust op mijn accessoirelijn en daarnaast nog het acteren en het presenteren van Expeditie Poolcirkel. Ik ben met zoveel dingen bezig en op een gegeven moment kan daar niets meer bij.

Hoe combineer je dat eigenlijk allemaal?
Dat vraag ik mezelf soms ook af! Ik wil ook gewoon lekker thuis bij mijn man zijn en eigenlijk is de sieradenlijn vier jaar geleden ontstaan omdat ik juist meer thuis wilde zijn. Ik kan niet stilzitten en daarom ging ik sieraden ontwerpen om mezelf bezig te houden. Daarnaast ben ik ook altijd voor mijn stichting aan het malen over wat voor acties we kunnen doen om meer meisjes te bevrijden. Daar gaat natuurlijk ook heel veel tijd inzitten, dus het gaat zeker niet vanzelf. Voor je het weet is de dag voorbij, de maand voorbij en het is nu alweer bijna Oud en Nieuw. Ik wil volgend jaar misschien wel gaan beginnen aan een gezinnetje en daar moet ook tijd gemaakt voor worden.

Naast misschien een mini Wesley of Yolanthe, wat zijn jouw goede voornemens voor volgend jaar?
Ik ben nooit echt van de goede voornemens, als ik iets wil veranderen dan doe ik dat gelijk. Stiekem in me hoofd heb ik er wel over nagedacht en al een paar jaar lang neem ik mezelf voor om meer rust te gaan nemen. Ik durf het bijna niet meer te zeggen, de afgelopen twee jaar zei ik dit ook en dat waren juist de twee drukste ooit! Ik ben impulsief en Wesley zegt ook altijd dat ik te veel mensen wil helpen, maar ik ben heel dankbaar en ik wil graag iets teruggeven aan de wereld.

 • BP_28018289
 • BP_28018298
 • BP_28018301
 • BP_28018304
 • BP_28018306
 • BP_28018308
 • BP_28018318
 • BP_28018320
 • BP_28018350
 • IMG_5952
 • IMG_5957
 • IMG_5958
 • IMG_5959
 • IMG_5968

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties