0

INTERVIEWVandaag werden wij van I Love Fashion News uitgenodigd voor een exclusief interview met David Koral, de man achter het up and coming jeans merk Koral. Vers uit Los Angelos was de designer over gevlogen om uitgebreid antwoord te geven op al onze prangende vragen.

David Koral komt uit een echte jeans familie. Zijn vader was het brein achter het jeans merk dat iedere denim lover kent namelijk, 7 For All Mankind. Een aantal jaar geleden verkocht de familie 7 For All Man Kind en in 2012 werd Koral geboren. Wij stelden David de volgende vragen.

Waarom een jeansmerk beginnen als er al zoveel labels bestaan?
Wij hebben een echte passie voor denim en geven een speciale aandacht aan de stof. Wij halen de meeste van onze spijkerstof uit Japan, Italië en Turkije, daar gaan we vervolgens mee aan de slag. Er kan zoveel met denim en tot nu toe benutten we nog maar zo’n 20 procent van alle mogelijkheden. Daarnaast letten wij op de pasvorm. Het is heel belangrijk dat de jeans goed aansluit aan het lichaam. Daarom hebben wij voor vrouwen, maar ook voor mannen, een speciaal concept bedacht. Meestal vormt een jeans zich pas na maanden dragen echt goed om het lichaam en zijn de wassingen dan pas mooi ingelopen. Koral ontwikkelt jeans met wassingen en fits die variëren van 0 tot 48 maanden dat je de jeans normaal gedragen zou hebben.

Welke celebs zou je het liefst in een Koral jeans zien?
We bestaan nog maar kort, maar inmiddels zijn Jennifer Aniston en Shakira al met de jeans gespot, waar wij natuurlijk enorm trots op zijn. Maar, de celebrity die ik het allerliefst in een Koral jeans zou willen zien, is toch wel Lara Stone. Het Nederlandse supermodel is precies de persoon voor wie we de jeans maken. Sophisticated, een vrouw van de wereld, artistiek, stijlvol en trendy. Wij moeten niet zoveel van die it-girl hebben die losbandig zijn.

Zou je een samenwerking aan willen gaan met een bekende designer?
Ons merk komt uit Los Angeles en op het moment zijn we heel erg bezig om het imago van Los Angeles te veranderen. Los Angeles is namelijk niet alleen maar celebrities, palmbomen en de Walk of Fame. Daarom werken we op dit moment samen met verschillende jonge talenten en kunstenaars. Een designer samenwerking zie ik wel zitten, maar dan denk ik meer aan een samenwerking zoals die van Nicola Formichetti en Diesel.

Wat is jouw toekomst beeld voor Koral?
Over vijf jaar zouden wij graag een eigen winkel hebben, zodat mensen het merk kunnen beleven. Ik was gister in de negen straatjes en daar liep ik de Denham winkel binnen. Toen ik daar was dacht ik, ‘ja, dit snap ik, zo moet het’. Daarnaast is het een droom om een soort concept store op te zetten. Koral + Friends, waar niet alleen ons eigen merk verkocht wordt, maar ook andere labels. Daarnaast willen we Koral natuurlijk blijven vernieuwen en denken we eraan om de collectie uit te breiden zodat je jezelf in een complete Koral look kunt hullen.

Wie is jouw meest iconische jeans persoon?
Het klinkt misschien een beetje cliché, maar dan moet ik toch echt mijn vader zeggen (de oprichter van 7 for All Mankind). Vanaf kleins af aan liep ik al rond in de fabrieken waar ik de vloer ging aanvegen en zo werden jeans mij met de paplepel ingegoten. Ik heb alles van mijn vader geleerd en hij weer van zijn vader.

Waar zijn de jeans verkrijgbaar?
Op dit moment liggen ze net sinds donderdag bij de Bijenkorf in Amsterdam, maar binnenkort zullen ze ook bijvoorbeeld bij Azzurro Due in de P.C Hooftstraat verkrijgbaar zijn.

IMG_1705 IMG_1706 IMG_1707 IMG_1708 IMG_1712 IMG_1713 IMG_1714 IMG_1715

IMG_1711

Bekijk een aantal jeans uit de collectie hieronder.

F110-020S-012-BACK_3 F112-054S-012-BACK_3 F115-020S-001S-BACK_3 F115-035S-001S-BACK_3 F155-054S-008X-BACK_3

www.koral.com

(Beeld: I Love Fashion News)

(Tekst: Jasmijn Engering)

 

 

 

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties