0

Het is vandaag 3 februari en ik ben jarig! Ik vind dit dus veruit de aller leukste dag van het jaar. Als jij dit leest ben ik een paar dagen weg met mijn liefde. Geen idee waar naartoe, maar dat laat ik je volgende week zondag in mijn vlog zien!

"Dus qua looks gaat het nog goed. Maar wat heb ik nou eigenlijk geleerd de afgelopen 33 jaar?"

Maar goed, 33 dus. Het fijne is, is dat ik tot nu toe altijd jonger word geschat. Dus qua looks gaat het nog goed. Maar wat heb ik nou eigenlijk geleerd de afgelopen 33 jaar? Ik was eigenlijk zelf ook best benieuwd, dus heb ik een deel van mijn meest waardevolle lessen die ik heb geleerd, tips en quotes waar ik voor sta op een rijtje gezet. Ja het is een klein deel, want als ik alles zou moeten delen ben ik voorlopig nog niet klaar met schrijven... Lees je mee?

Looks
Ik begin dan maar gelijk met die looks. En op dit gebied heb ik de beste tips van mijn moeder geleerd...

 • Mijn moeder zegt altijd: draag buiten altijd een zonnerbril, want dan knijp je minder snel met je ogen en krijg je minder snel rimpels. Tot nu toe werkt het bij mij én mijn moeder! ;-)
 • Verzorg je huid goed. Ik reinig (net zoals mijn moeder) elke avond mijn gezicht en smeer 'm in met een goeie creme en serum.
 • Als ik mezelf goed verzorg (en dan bedoel ik niet alleen mijn huid, maar ook mijn haar, nagels, aandacht besteed aan mijn kleding, voeding én beweging) straal ik dat uit. Het klinkt misschien wat oppervlakkig, maar het verslonzen is voor mij echt geen optie want daar word ik geen leuk mens van.

Me, myself and I
Ik zeg altijd: je komt alleen en je gaat alleen. Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat ik zelf de aller belangrijkste persoon in mijn leven ben. En waar ik vroeger altijd met iedereen bezig was en wilde helpen en ik dus zelf op de allerlaatste plek stond, sta ik nu met STIP op nummer 1. En dan pas kun je er echt zijn voor anderen.

"Lieve Annic, doe nou eens rustig en wees een beetje lief voor jezelf"

Be nice to yourself
Als ik wist wat ik nu weet toen ik 16 was had ik gezegd. Lieve Annic, doe nou eens rustig en wees een beetje lief voor jezelf. Zo streng zijn is toch nergens voor nodig? Het hoeft allemaal niet perfect. Je bent goed zoals je bent en je gaat nog zoveel leren. Ik hoor vaak van mensen die ouder zijn, dat je dat gevoel blijft houden. Dus ben ik nu lief voor mezelf en daardoor veel rustiger en gelukkiger. Jeetje wat maakt dat een verschil!

Mijn liefdeslessen
Ik heb heel wat lessen in de liefde geleerd en ik heb er de helft van mijn leven over gedaan om erachter te komen hoe het nou een beetje werkt in de liefde. Maar ik denk dat ik inmiddels goed door heb hoe het moet. Hier een paar simpele lessen op een rijtje...
 • Mannen willen jagen, dus laat ze ook jagen ;-)
 • Doe je eigen ding en zorg dat je ook je eigen leven hebt. Altijd alles samen doen kan naar mijn idee niet goed zijn. Ook al ben je nog zo dol op je vriend of man (ik ken het gevoel ;-).
 • Als je blij en gelukkig bent met jezelf, straal je dat uit en ben je super aantrekkelijk voor een man
 • Schoonheid is hoe je je van binnen voelt en hoe dat in je ogen wordt gereflecteerd
 • Wees lief en maak tijd voor elkaar. Ik zie zoveel stellen die niet meer lief voor elkaar zijn en/of geen tijd voor elkaar maken. Het snauwen naar elkaar, langs elkaar heen leven sluipt erin. Ook ik heb dat gehad in andere relaties. Maar als je er bewust van bent dat je dat niet wil gebeurt het veel minder snel.
"Het aller belangrijkste is dat je precies weet wat je wil en welke elementen jou gelukkig en blij maken"

Gelukkig en succesvol zijn is een keuze
Eigenlijk vind ik dit soort oneliners irritant, maar deze is zo waar. Ik heb vaak het idee dat mensen het gevoel hebben dat hen van alles overkomt. En natuurlijk kun je wel eens pech hebben en inderdaad, er zijn natuurlijk echte pechvolgels bij. Maar in de positieve zin geloof ik echt dat je de touwtjes weer in handen kan nemen en kan zorgen dat je weer gelukkig en/of succesvol wordt. Ik heb dit meerdere malen in mijn leven mee gemaakt. Het aller belangrijkste is dat je precies weet wat je wil en welke elementen jou gelukkig en blij maken. Als je die punten voor ogen houdt kan het niet anders dat het jou gaat lukken. Trust me! Success isn't given, it's earned.

Algemene lessen
Nog even een paar algemene lessen die ik heb geleerd en favoriete quotes op een rij die ik zelf heb ervaren...
 • Alles wat je écht wil, dat kun je!
 • The sky is the limit
 • You think big, you get big
 • Teleurstellingen komen door je eigen verwachtingen
 • Neem op het gebied van liefde, werk en vriendschappen nooit genoegen met minder
 • Negativiteit is vergif voor je brein
 • Wie goed doet, goed ontmoet. Dus pas op... Karma is a bitch!
 • Angst is een slechte raadgever
"Dus lieve pappa en mamma, bedankt voor de afgelopen 33 jaar. Voor al die wijze lessen die jullie mij geleerd hebben. <3"

Special thanks to...
Ik realiseer me nu ik al deze lessen op een rij heb gezet hoeveel invloed je ouders op je hebben. Ze leren je bewust en onbewust zo ongelofelijk veel. Dus lieve pappa en mamma, bedankt voor de afgelopen 33 jaar. Voor al die wijze lessen die jullie mij geleerd hebben. <3

P.s.
Misschien denk je bij meerdere punten, nou dat zie ik he-le-maal anders. Dat kan natuurlijk heel goed. Maar dit zijn de lessen en inzichten die ik heb geleerd en zelf heb ervaren. Door deze lessen en inzichten is mijn leven op een positieve manier (enorm) veranderd. Misschien heb jij er wel wat aan of herken je het één en ander? Laat je het hieronder in een reactie weten? Want je bewust zijn van wat je belangrijk vindt zorgt voor de (blijvende) verandering. Ik vind het ook leuk als je jouw meest waardevolle les met mij wil delen. Ik ben super nieuwsgierig!

Liefs Annic.

Reageer op dit artikel
Annic ten Duis

Door Annic ten Duis op

Lees meer artikelen van Annic

Read next…

Reacties