0

Ik vind het héérlijk om met mijn vriend Robert op vakantie gaan, maar quality time met vriendinnen is natuurlijk ook heel erg belangrijk! Daarom vertrok ik samen met mijn vriendinnetje Lucie voor een week naar Ibiza. Ja, je leest het goed naar het imméns populaire Ibiza waarvan heel veel mensen denken dat het alleen een party eiland is. Inderdaad, je kunt er 24/7 feesten, maar ik vind het juist leuk om Ibiza op een andere manier te laten zien. Lees je mee?

"Als je naar Ibiza gaat is het zéér aan te raden om van te voren strandbedjes en restaurantjes te reserveren!"

Belangrijke tip
Als je naar Ibiza gaat, is het zéér aan te raden om van te voren bedjes en lunch bij drukke strandjes te reserveren en ook 's avonds waar je wilt dineren. Daarnaast is een huurauto een must op Ibiza. Ook al is het een klein eiland en ben je overal binnen een half uurtje à 45 minuten is dit de makkelijkste manier om naar verschillende strandjes te rijden.  

Woensdag 
De volgende ochtend werden we wakker met uitzicht op het zwembad én ook nog eens zeezicht! Na een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet zijn we naar een strandje gereden genaamd: Cala Jena. Een heerlijk rustig strandje met fijne strandbedjes en parasols. Vervolgens zijn we doorgereden naar de hippie markt: Punta Arabi. Een mega grote markt waar je heel veel kunt shoppen. Parkeren kan op een grote parkeerplaats vlakbij de markt. 

Cala Jena ibiza
Goed begin van de vakantie op het strand van Calla Jena

Donderdag
De tweede dag van onze vakantie was een feestje. We hebben vlakbij ons hotel op het strand gelegen bij Ses Savines. Een heel fijn rustig strandje waar je (maar) € 5,- per bedje betaalt, ze hebben schone toiletten en je kunt er op twee manieren lunchen: met gedekte tafels en van een uitgebreide lunchkaart of met een minder uitgebreide kaart op het terras. Wij gingen voor de paella! MY FAVORITE! Na de lunch nam ik daar een heerlijke massage...

Ses Savines ibiza
Strandje Ses Savines...

's Avonds hebben we gegeten bij Sa Finca ook nog geen tien minuten van ons hotel vandaan. Een heel gezellig restaurantje van een Franstalig stel uit België. Ze hebben een zeer uitgebreide kaart met bijzondere gerechten als eend en kangeroe! Maar het mooiste aan dit restaurant is... HET UITZICHT! Kijk even mee...

Sa Finca Ibiza
Niks teveel gezegd toch? Sa Finca is écht een mega aanrader! Wat een mega mooi uitzicht!

Vrijdag
De derde dag hebben we weer een dagje bij Ses Savines gelegen. Voor lunch namen we een gezonde salade van de minder uitgebreide lunchkaart. Na het strand zijn we naar Ibiza stad gereden. En 's avonds hebben we na het shoppen ook in de stad ook gegeten bij La Oliva. Je hebt ontelbaar veel leuke restaurantjes op het hele eiland, maar eten in de stad blijft leuk door de super gezellige sfeer. Restaurant La Bodega is ook een aanrader in de stad!

La oliva ibiza
Het is super druk in Ibiza stad, maar alsnog vind ik eten bij La Oliva een must!

De laatste dagen van onze vakantie deel ik binnenkort in mijn Ibiza reisdagboek deel 2! En daarna deel ik in een apart artikel mijn Ibiza hotspots! Stay tuned! 

P.s. Jouw Ibiza tips mag je uiteraard in een reactie achterlaten!

Reageer op dit artikel
Annic ten Duis

Door Annic ten Duis op

Lees meer artikelen van Annic

Read next…

Reacties