0

150 Xelly.09 kopieBlogger, journalist, PR-dame, stylist, visagist, hoofdredactrice, ontwerper; veel vrouwen willen aan de slag in de mode of beauty, maar het is best wel een lastig wereldje om binnen te komen. Daarom kunnen wat tips en trucs geen kwaad!

Deze week de negen gouden tips om een top visagist van de sterren te worden volgens Xelly Cabau van Kasbergen. Ze heeft meerdere sterren onder handen genomen zoals natuurlijk zuslief Yolanthe maar ook Danie Bles en Sylvie Meis. Ook verzorgt ze de make-up voor shoots van tijdschriften als Beau Monde, Glossy en Grazia en heeft ze een tweewekelijks item bij life4you.

1. Begin onderaan de trap. Ook al begin je net en heb je talent voor het vak, je zal ergens moeten beginnen. Dus een portfolio opbouwen is erg belangrijk. In het begin van mijn carrière heb ik veel gratis gewerkt in ruil voor mooi werk en de beelden. Daarnaast had ik het geluk dat mijn zus al jaren op televisie werkte en zij mij de kans gaf haar make-up te doen. Waar je in dit vak een kans krijgt, raad ik aan die met beide handen aan te pakken. Dan komt het moment van de waarheid: laat zien wat je kan, geloof in jezelf, maak duidelijke keuzes en kom daar sterk voor uit. Hoe sterker jij in je schoenen staat hoe meer dat door een ieder geaccepteerd wordt. En de resultaten zullen er niet om liegen.

2. Bedenk van te voren goed wat je wilt. Welke richting wil je op? Er zijn in make-up land ook veel richtingen, zoals grime, televisie, fotoshoots, high fashion enzovoorts. Als je een beetje weet welke richting je leuk vind kan je ook makkelijker de juiste opleiding erbij zoeken of de juiste mensen assisteren.

3. Wees top of mind. Zorg dat je top of mind bent, wees niet bang om op mensen af te stappen!

4. Niet bang zijn om te vragen. Wees niet bang om te vragen, iedere visagiste werkt op zijn eigen manier, maar je kunt absoluut van elkaar leren!

5. Stel doelen voor jezelf. Waar wil je over een paar jaar staan? Het is ontzettend belangrijk dat je een visie hebt, stapje voor stapje ga je dan vanzelf die richting op.

6. Wees altijd op de hoogte van de trends. Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de laatste producten en trends. Koop magazines uit binnen en buitenland en kruip af en toe achter je computer!

7. Geniet van wat je doet. Ik geloof er in dat wanneer je doet wat je echt leuk vindt, je dan pas ver zult komen. Je straalt plezier uit en dat is voor de mensen om je heen ook super leuk om mee te werken.

8. Oefening baart kunst. Wees goed in je vak en blijf altijd oefenen. Elk gezicht is uniek. Waarbij een smokey-eye prachtig is bij de één, is het voor een ander misschien mooier om te kiezen voor een naturel look.

9. Discretie. In mijn vak ben je ontzettend intiem met de klant, dus zorg dat je betrouwbaar bent en discreet.

  • Xelly Cabau van Kasbergen

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties