0

lonneke nooteboom 150Blogger, journalist, PR-dame, stylist, visagist, hoofdredactrice, ontwerper; veel vrouwen willen aan de slag in de mode of beauty, maar het is best wel een lastig wereldje om binnen te komen. Daarom kunnen wat tips en trucs geen kwaad!

Deze week hebben we de 10 gouden tips om een succesvol styliste en fashion blogger te worden als Lonneke Nooteboom, oprichtster van Stylemyday.nl. Ze is een bekende styliste en personal shoppen in modeland en geeft belangrijke tips om net zo ver te komen.

Lees ze snel hieronder!

1. Heb lef en vertrouwen in jezelf
Natuurlijk ben je in het begin onzeker en dat is niet erg maar dat straal je dan ook uit. Probeer zelfvertrouwen uit te stralen (verwar dit niet met arrogantie hoor) want dan heb je 10 stappen voor. Ken je plaats maar dat is zeker niet de laatste in de rij. Je mag jezelf best laten zien!

2. Niet voor de lol, je moet er echt voor gaan.
Alles wat succesvol is, kost tijd. Heel veel tijd. Ik ben 2 jaar lang bijna 24/7 bezig geweest, dag in, dag uit. Nu heb ik iets opgebouwd en kan ik kritischer zijn. Vooral in het begin moet je kei-hard werken om je zelf in de picture te zetten.

3. Doe het met al je passie. Mijn werk is pure passie!
LOVE fashion sooo much. Sinds ik 2 ben weet ik al wat ik wil… en daar ben ik ook volledig voor gegaan. Met passie bereik je ontzettend veel en kun je dat gevoel ook goed overbrengen aan mensen waar je graag mee wilt samenwerken.

3. Ben enorm kritisch
Klik door tot dat heel internet is afgezocht, wees nieuwsgierig. Je moet er de tijd voor hebben en nemen. Pas dan kan je de beste inspiratie vinden. Ga dus niet voor half werk.

4. Houd je ogen open.
Op de gekste plekken kan je jouw inspiratie vinden. Als ik op de markt loop, in een leuk dorpje in het buitenland ben, in een restaurant zit of bij de kapper. Overal haal ik mijn inspiratie vandaan. Ook mensen kunnen mij enorm inspireren.

5. Wees origineel en blijf dicht bij jezelf.
Tegenwoordig zijn er zoveel bloggers. Maar blijf uniek, blijf bij jezelf en laat zien wat jij mooi vind en waar jij van houdt. Als mensen jouw stijl leuk vinden, dan komen de volgers vanzelf!

6. Doe ervaring op
Loop bijvoorbeeld stage, via die weg leer je erg veel en kun je je netwerk uitbreiden. Ik werk veel met stagiaires die van mij veel kansen krijgen om te leren. Ik stuur ze naar shows, events en laat ze fotograferen, contacten onderhouden en meedenken. Een betere leerschool is er niet, daar ben ik van overtuigd.

7. Neem niet alles aan
Ben niet te eager! Hoe bekender je wordt, hoe meer mensen iets van je willen. Ik krijg heel veel opgestuurd en ook veel aanbiedingen voor samenwerkingen. Ga alleen voor de merken/producten die dicht bij je staan en ga nooit voor geld als je iets eigenlijk niet echt leuk vindt! Je volgers merken dat en uiteindelijk zullen ze je niet meer volgen omdat je te commercieel bent ingesteld. Durf dus nee te zeggen.

8. Be social, je bent continu in contact met mensen.
Je werk gaat 24/7 door. Communicatie is in dit vak erg belangrijk, blijf eerlijk maar wees wel sociaal. Toon interesse in anderen en netwerk. Maar ook dan geldt: follow your heart. Heb je geen klik, dan niet. Je wordt dan niet een meeloper en dat siert je.

9. Bouw een portfolio op.
Bewaar alles wat jij ooit hebt gemaakt of waar jij ooit bij bent geweest. Dit portfolio kan je altijd nog eens gebruiken als je je doel wilt bereiken.

10. Behandel anderen zoals jij zelf ook graag behandeld wilt worden.
Ik heb een spuug-hekel aan arrogantie! Niemand is beter dan een ander, jij ook niet. Ook al heb je succes, ben je misschien dunner of knapper, toedeloe. Er komt altijd een moment dat je die ander nodig hebt. Je dwingt respect af als je lekker jezelf blijft en het kost je ook veel minder energie.

  • lonneke nooteboom 500

www.stylemyday.nl

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties